2024. április 25., csütörtök

Keddtől Interetno!

A 16. Interetno fesztivál 22-én kezdődik és 26-áig tart. A programokra a Népkörben és a város központjában kerül sor, míg a záróceremóniára Palicson, a nyári színpadon.

Szabadka főterén kedden megnyílik Etnopolis, ahol a fesztivál idején régi mesterségeket ismerhetünk meg, de lesz kirakodóvásár, Aranykapu-játszóház és babahordó klub is. A tájházakat bemutató program keretében, rögtön első nap betekintést nyerhetünk Somogy-vidék és Gombos népművészetébe. A falatozni és italozni vágyókat várja a gasztrofalu és a borutca. A színház épülete előtt felállított színpadon együttesek lépnek fel, első nap a Szökős zenekar, a többi napokon pedig a Jolly Jackers, a Ravnica és a Csaba Toth Bagi Balkan Union.

Idén a táncegyüttesek Magyarországról, Lettországból, Hondurasból, Chiléből, Paraguayból és Mexikóból érkeznek, de láthatjuk majd a szabadkai, a horgosi és a doroszlói táncosokat is. A színes táncpanoráma, a vendég táncegyüttesek bemutatkozása a Népkörben lesz. A nyitóceremóniára ezúttal szintén a Népkörben kerül sor 23-án, a záróceremóniára pedig 26-án a palicsi nyári színpadon. A zárórendezvény előtt Palicson családi programon szórakozhatnak az érdeklődők.

Az Interetno keretében idén lesz Páva-gála a Fölszállott a páva népzenei tehetségkutató műsor résztvevőivel, de sor kerül vajdasági magyar gyermektáncegyütteseket bemutató szemlére is. A fesztivál idején ezúttal is éjszakai mulatozás zajlik majd a Népkör MMK-ban.