2024. április 18., csütörtök

Kerékpártúra a barátság jegyében

A kiskunhalasi Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. szervezésében augusztus 26-án, szombaton immár hetedik alkalommal rendezik meg a Barátság kerékpártúrát Kiskunhalas és Szabadka között. A kiskunhalasi különítmény összesen kilencven kilométert tesz meg, és közben különböző programokban vesz részt. A reggel hétórás indulást követően Balotaszálláson és Tompánál tartanak pihenőt. Utóbbi helyszínen találkoznak szabadkai vendéglátóikkal, akikkel elkerekeznek Szabadkára, ahol meglátogatják a városházát és megtekintik a városközpontot. A hazafelé tartó út során megállnak Kelebián, ahol megnézik a katolikus templomot.

A rendezvény szabadkai koordinátora Péter László, aki lapunk kérésére a következőket mondta el:

– A kiskunhalasiak már hetedik alkalommal kerékpároznak el hozzánk, és az idei lesz a negyedik alkalom, hogy mi elébük megyünk, és együtt kerekezünk a barátság jegyében. Az első néhány alkalommal senki sem várta őket, senki sem volt, aki csatlakozott volna hozzájuk. Így jött az ötlet, hogy elébük megyünk, és szerencsére évről évre többen vagyunk, tavaly körülbelül húszan vettünk részt a vendégek várásában. Ennek a túrának szabadkai részről nincs olyan nagy vonzereje, mint amikor májusban mi megyünk Kiskunhalasra, az mégiscsak egy nagyobb túra, nagyobb kaland. Mivel már egy évek óta tartó sorozatról van szó, személyes barátságok is kötődtek – nyilatkozta Péter László.

A szabadkaiak nemtől és kortól függetlenül Péter Lászlónál jelentkezhetnek a körülbelül harminc kilométeres túrára a 063/585-254-es telefonszámon, vagy a peter.gy.laszlo@gmail.com e-mail-címen. Indulás 8 órakor a kék szökőkúttól.