2024. április 19., péntek
LABDARÚGÁS

Tizenhárom légiós a keretben

A Magyar Labdarúgó-szövetség közösségi oldalán hozta nyilvánosságra annak a tizenhárom külföldi játékosnak a nevét, akik Bernd Storck szövetségi kapitány behívott a Lettország és Portugália elleni világbajnoki selejtezőkre.

A listán szereplő játékosok közül a Greuther Fürthben védő Megyeri Balázs kivételével mindenki ott volt a tavaly nyári Európa-bajnokságon (a tavalyi kontinenstornán szereplő légiósok közül Lang Ádám (Dijon) és Németh Krisztián (New England Revolution) nincs a keretben). Sérülésből felépülve szerepel ismét az összeállításban Pintér Ádám, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Korhut Mihály, Elek Ákos és Szalai Ádám. A 13 légiós mellett a magyar bajnokságban edződő kerettagok személyéről Storck az NB I hétvégi fordulója után dönt.

„Minél több játékost szerettem volna meghívni a tavalyi Eb-csapatból” – kezdte beszámolóját a szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak. „Nagyon örülök, hogy a meghívottak majdnem mindegyike rendszeresen játszik a klubjában, és mivel igen gyakran beszélek velük, tudom, hogy nagyon komolyan, profi módon készülnek a következő két, nagyon fontos válogatott mérkőzésre. Ezt egyébként el is várom tőlük, hiszen ez létfontosságú tényező a Lettország és Portugália elleni sikerességünk szempontjából” – részletezte a szakvezető, aki végül rámutatott, milyen kevés idejük lesz közösen készülni a fontos találkozókra.

Nemanja Nikolić korábban jelezte, hogy az amerikai bajnokságra szeretne koncentrálni, s a bajnoki és a gólkirályi cím megszerzésében bízik, éppen ezért nem szeretne kihagyni egyetlenegy mérkőzést sem, ezért a lettek és a portugálok ellen nem kíván a válogatottban szerepelni. Döntését, amelyet azzal indokolt, hogy nem tudja, milyen hatással lenne rá és játékára a sok utazás, közölte Bernd Storckkal is.

A magyar válogatott keretének külföldi légiós tagjai, kapusok: Gulácsi Péter (Lipcse), Megyeri Balázs (Greuther Fürth). Hátvédek: Bese Barnabás (Le Havre), Guzmics Richárd (Jenpien), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva), Pintér Ádám (Greuther Fürth). Középpályások: Dzsudzsák Balázs (al-Wahda), Elek Ákos (Kajrat Almati), Kleinheisler László (Asztana), Nagy Ádám (Bologna), Stieber Zoltán (D. C. United). Csatár: Szalai Ádám (Hoffenheim).

A magyar válogatott további vb-selejtezős mérkőzései:

Augusztus 31.: Magyarország–Lettország,

Szeptember 3.: Magyarország–Portugália,

Október 7.: Svájc–Magyarország,

Október 10.: Magyarország–Feröer.