2024. április 24., szerda
NEGYEDIK MALOMFESZTIVÁL, OROM

Az önkéntesség és kreativitás ereje

Csütörtökön este nyitotta meg hivatalosan kapuit Oromon a Malomfesztivál, amely idén immár negyedik alkalommal került megrendezésre. A programot több műhelymunka is kíséri.

A megnyitón a szervezők nevében Vígi László szólalt fel, aki kiemelte az önkéntesek munkájának fontosságát. Az idei fesztiválra az önkéntesek új színpadot is építettek, amelyet szintén ünnepélyesen átadtak ez alkalommal. Mintegy 40–50 önkéntes vett részt a Malom építő-szépítő önkéntes-táborában.
Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere elmondta, örül ennek a közösségi megmozdulásnak, és annak, hogy Oromon ennyi kreatív, alkotó ember jelen van, és tesz a közösségért. Kiemelte azt is, hogy bár nehéz kezdete volt a fesztiválnak, örömmel látja, hogy az idei évben már egy erős programról van szó. Továbbá gratulált a szervezőknek és az önkénteseknek a remek munkáért.
A táborokról és a programokról ezek szervezője, Szerda Zsófia beszélt, hiszen a fesztivált megelőzően nemcsak önkéntes-építőtábor, hanem alkotótáborok is voltak, amelyekre sokan jelentkeztek. A zenei program mellett további workshopok is kísérik a ma, szombat este záruló rendezvényt.