2024. március 29., péntek

Ezt kínálta idén a Comic Con

A San Diego-i Comic Con a rajzolt mesehősimádók, képregényolvasók mennyországa. Hihetetlen, de sokak számára már nyáron is karácsony van, mert rendszerint ekkor kerítenek sort a világ legnagyobb képregényes, könyves, videojátékos és cosplayes (hős-kosztümös) eseményére San Diegoban, a Comic Conon, ahol színészek, alkotók videobemutató-előzetesek és előadások váltják egymást gyors iramban, bemutatják, ismertetik a megjelenőfélben levő mesebeli dolgokat. A legnagyobb kiadók minden évben sok bejelentéssel és mégtöbb látnivalóval készülnek erre, idén sem volt másként. A legnagyobbakat a Marvel és a Warner Bros villantották, akik panelek sokaságával igyekeztek bemutatni, azt amit a jövőben tőlük nézni fogunk. A képregény adaptációk ismételten taroltak, a Marvel és a DC is komolyan felkészült. Előbbi a Fekete Párduc önálló mozijára, az Inhumans sorozatra és a Hangya folytatására, a Captain Marvel bemutatkozására, a Thor: Ragnarökre, a Megtorló saját szériájára, az Iron Fist új kalandjaira és a Bosszúállók: Végtelen háborújára, addig utóbbi többek között a Harley Quinn vs. The Joker projektről, a Gotham negyedik évadjáról, a Superman előzménysorozatról, a Shazamról, a Gotham City Sirensről, az Igazság Ligája második előzeteséről, a Flash filmről, a Supergirl 3. évadáról, a Batgirl forgatásáról, továbbá a Warner Bros animációs filmjeiről mesélt. A 20th Century Fox előszeretettel mutogatta a Légió 2. évadát és The Gifted sorozatot, a Gambitot, a Doctor Doom filmet, Seth MacFarlane sci-fi komédiáját a The Orville-t, ám legnépszerűbben a Kingsman: Az Aranykört is.

A shown volt Jigsaw előzetes, Pacific Rim: Uprising kedvcsináló, új Netflix finomságok, mint a Death Note és a Will Smith nevével fémjelzett Bright, Csillagkapu előzménysorozatának beharangozása, Spawn reboot hivatalos részletek, valamint a Ready Player One és Stranger Things 2 első ízelítők is.

Videojátékos témakörben kevesebb érkezett. Volt Batman and The Walking Dead és The Wolf Among Us kalandjátékok folytatásairól, Microsoft Crackdown 3-ról, Activision Destiny 2-ről, és virtuális valóság is.