2024. április 25., csütörtök

Bomba robbant a Kertvárosban

Csütörtökön reggel ismeretlen tettes két robbanószerkezetet dobott be az egyik családi ház udvarába a Kertvárosban. A robbanásban szerencsére senki sem sérült meg és anyagi kár sem keletkezett. Az utca lakói nyugtalanok, nem szeretnének belekeveredni az esetbe.

Az Ady Endre utca (Fotó: Gergely Árpád)

Az Ady Endre utca (Fotó: Gergely Árpád)

Csütörtökön reggeli öt óra felé két robbanás hangjára ébredtek a kertvárosi Ady Endre utca lakói. A subotica.com hírportál információi szerint a rendőrök lakossági bejelentésre érkeztek a helyszínre. Az eset a Szabadkai Felső Ügyészség hatáskörébe tartozik, az ügyészség közlése szerint a szabadkai rendőrség értesítette őket, hogy az Ady Endre utcában ismeretlen tettes két robbanószerkezetet dobott be az egyik családi ház udvarába. Az ügyészség bejelentette, hogy bűnvádi feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, alapos a gyanú, hogy robbanószerkezetek nem engedélyezett birtoklása, valamint általános veszély előidézésének bűncselekménye elkövetéséről van szó.

Ottjártunkkor az utca lakói láthatólag nagyon nyugtalanok és feszélyezettek voltak, szinte mindegyikük meg volt rémülve, nem kívántak nyilatkozni. Az érintett, takaros családi házból csengetésünkre egy fiatal nő jelent meg, aki nem akart nyilatkozni, és megkért bennünket, hogy a házat se fényképezzük. Az egyik szomszédtól megtudtuk, hogy az érintett ház lakói körülbelül fél éve költöztek az utcába. Elmondása szerint ő nagyon éberen alszik, az ablak is nyitva volt, de semmilyen hangot nem hallott a robbanást megelőzően és azt követően sem, csak amikor megjelentek a helyszínelők, akkor lett figyelmes a nagy sürgés-forgásra. Mint mondta, nem tudja pontosan mi történt, de nem is érdekli.