2024. április 25., csütörtök
TSC-KUPA – TOPOLYA

A Partizan a tornagyőztes

Negyedik alkalommal tartották meg Topolyán a TSC-kupát

Kedden rendezték meg a negyedik nemzetközi TSC-kupát Topolyán. Az idei évben is igen rangos hazai és külföldi U14-es csapatok vettek részt a megmérettetésen. Két csoportban küzdött meg egymással a belgrádi Partizan, a felcsúti Puskás Akadémia, a budapesti FTC, az Eszék, az újvidéki Vojvodina és a helyi TSC csapata. Az A csoport mérkőzéseit Topolyán, a B csoportét pedig Bajsán játszották. A döntő mérkőzésre Topolyán került sor a Partizan és az eszéki csapat között.

Palágyi Szabolcs, a TSC klub elnöke úgy nyilatkozott a médiának, hogy a belgrádi Partizan valóban megérdemelten nyerte a kupát.

– Ami a Partizan és az Eszék játékát illeti, én úgy láttam, hogy ma valóban ők voltak a legjobbak. A Partizan viszont egy kiemelkedő támadójának köszönhetően jobb volt egy fokkal. Nagyon jó döntő mérkőzést láttunk, de a harmadik és az ötödik helyért vívott meccseken is szép játékot produkáltak a csapatok – értékelt Palágyi. Véleménye szerint nekik, mint szervezőknek az a feladatuk, hogy megszerettessék a fiatalokkal a labdarúgást. A kupát elengedhetetlen tapasztalatszerzésnek nevezte a TSC fiatal játékosainak fejlődése szempontjából.

– Szükség van az ilyen jellegű megmérettetésekre, hogy mint klubvezetés lássuk, a mi gyerekeink hol állnak a többi csapat gyerekeihez képest. Ez egy nagyon jó tapasztalat és a gyerekek számára egyben kihívás is. Ők ezeken a mérkőzéseken meg akarják mutatni, hogy egy belgrádi Partizantól, vagy egy eszéki klubtól is jobbak tudnak lenni. Mindez szükséges a fejlődésükhöz, és ezentúl még több hasonló mérkőzést fogunk nekik biztosítani. Olyan szintre akarjuk fejleszteni őket, hogy egyenrangú ellenfélként tudjunk játszani ezekkel a csapatokkal – fogalmazott Palágyi.

A TSC-kupára a régió legjobb utánpótlás-neveléssel rendelkező csapatait hívták meg, mondta el Zsemberi János, a kupa fővédnöke és a TSC főtámogatója.

– A kupa arról is szól, hogy minőséges csapatokat hozunk össze a régióból, olyan csapatokat, amelyeknek a szintjére szeretnénk idővel kerülni. A Partizan a kezdetektől fogva itt van a kupán, mint az én szívügyem, és mint az ország legjobb utánpótlás-neveléssel rendelkező csapata. Ebben őket követi a Vojvodina, ezért hívtuk meg őket is. A Ferencvárossal van a legrégebb óta együttműködése a TSC-nek, ezért ők nem maradhatnak le a kupáról. Melléjük hívtuk a Puskás Akadémiát, mint partneregyesületet. Emellett az Eszéket hívtuk meg, hogy még inkább növeljük a találkozó nemzetközi jellegét, de azt is tudni kell róluk, hogy a Dinamo Zágráb mellett ők rendelkeznek a legjobb utánpótlás-neveléssel – mondta el Zsemberi, majd arról is szólt, hogy a kupának barátkozási jellege van, de ennek ellenére a gyerekekben ott van a győzni akarás. Ezért nagyon nagy örömök és nagyon nagy bánatok is voltak, fogalmazott.

A IV. TSC-kupát a belgrádi Partizan nyerte az Eszék elleni 1:0-ás győzelmének köszönhetően. Harmadik a Vojvodina lett, aki ezért a dobogós helyért folyó mérkőzésen 1:1-et játszott a TSC ellen, de a büntetőkben jobbnak bizonyult. A torna gólkirálya Vanja Vlahović, a Partizan csatára lett nyolc góllal. A legjobb mezőnyjátékos Leon Tretinjak volt az Eszékből, a legjobb kapus pedig Momčilo Kovačević, a Vojvodinából.