2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS

Đukić: „Nem gondolok a kiesésre”

Ex-Partizánosokkal lép pályára a Videoton a Partizan otthonában

Belgrádban látja vendégül a szerb bajnok Partizan a székesfehérvári Videoton együttesét az Európa-liga selejtezőjének utolsó, negyedik fordulójának odavágóján. A Partizan a Bajnokok Ligája-selejtezőjében vett sikeres második kör után az Olimpiakosz ellen esett ki, így került az EL kapujába, míg a Videoton három kört vett sikerrel az EL-kvalifikációban, kiütve a máltai Balzant, az észt Kaljut és hatalmas meglepetésre a francia Bordeaux-t.

Miroslav Đukić: Bátrak leszünk, de nem megyünk fejjel a falnak

Miroslav Đukić: Bátrak leszünk, de nem megyünk fejjel a falnak

Pikáns találkozónak ígérkezik a mai, hiszen a székesfehérváriak sorai között három ex-partizános ember szerepel: az edző Marko Nikolić az idén került új, magyar klubja élére, míg Danko Lazović és Marko Šćepović támadók korábban több évig játszottak az egyik legnagyobb múltú szerb csapatban.

„Biztos, hogy két egészen érdekes mérkőzést láthatnak majd a nézők. Nagy lehetőség előtt állunk, szeretnénk ott lenni a csoportkörben, hiszen ez az álmunk. Ötven-ötven százalék esélyt adok a csapatoknak a továbbjutásra” – számolt be elvárásairól Marko Nikolić, aki júniustól áll a Vidi szakmai vezetésének élén.

Miroslav Đukić, a hazaiak edzője elmondása szerint mentalitása nem engedi, hogy az esetleges kiesésre gondoljon: „A csapat feljavulóban van, napról napra fejlődik. Támadó focit játszunk, bátrak leszünk, de nem megyünk fejjel a falnak.”

Vladimir Stojković, a belgrádiak visszatérő hálóőre, aki ma minden bizonnyal ott lesz a kezdőben, a Vidi szerb embereit méltatta: „Šćepović hatalmas Partizan-rajongó, tudjuk, mi minden történt vele ebben a csapatban. Marko Nikolić ismeri a csapat magját, Danko Lazović pedig a legjobb csatáruk, aki szintén jól ismer minket.”

Uroš Đurđević, aki a szerbek egyetlen valódi ékcsatára lesz, elismerően beszélt ellenfelükről: „A Videoton kiváló együttes, amelyet egy remek edző, Marko Nikolić vezet, ő pedig jól ismer minket. Emellett a szurkolók támogatására sem számíthatunk. Nehéz feladat vár ránk, de bízom a csapattársaimban, és hiszem, hogy ki tudunk alakítani előnyt a magyarországi visszavágóra” – mondta a támadó, hozzátéve, a nemrég felmerülő esetleges távozásáról egyáltalán nem gondolkodik, jelenleg csak az Európa-liga jár a fejében.

Szinte teljesen üres lelátók előtt kell játszania a Partizannak a belgrádi mérkőzésen – erre utalt Đurđević is –, hiszen az UEFA a korábbi BL-selejtezős mérkőzéseken tapasztalt kihágások miatt pénzbírságra és két üres stadionos európai tétmérkőzésre ítélte a fekete-fehéreket. A szerb fővárosban egyedül a média képviselői és száz magyarországi szurkoló nézheti végig élőben a mérkőzést – utóbbiról a két klub vezetése közösen döntött. A párharcot kísérő hatalmas várakozásról egyébként az is árulkodik, hogy a 24-ei felcsúti visszavágóra már több nappal a belgrádi találkozó előtt eladták a jegyeket.

Nagy változás figyelhető meg a fogadóirodák ajánlatai terén. A legtöbb iroda közvetlenül a párharc kisorsolása után 1,5 körüli szorzót határozott meg a Partizan győzelmére – egyedül a William Hill kezdett 1,8-cal –, a döntetlenre 4–4,3-szeres pénzt fizettek, míg a Videoton győzelme esetén átlagosan hatszoros befektetési megtérülést ajánlottak. Az utóbbi napokban azonban a szerbek sikerére egyre magasabb, míg a magyarokéra egyre alacsonyabb értéket szabnak meg – a találkozó napjára ezek a számok átlagosan 1,8–4,3 arányra változtak az 1,5–6 helyett.