2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS

Ljajić ismét a válogatottban

Kihirdette 25 fős keretét a Moldova és Írország elleni világbajnoki selejtezőkre Slavoljub Muslin, a szerb válogatott szövetségi kapitánya. A csapatra, amely jelenleg pontegyenlőséggel, jobb gólkülönbséggel vezeti a D jelű kvalifikációs csoportot az írek előtt, a hátramaradt négy mérkőzés során két könnyebbnek tűnő hazai és két kemény idegenbeli szereplés vár. Szeptember elején hazai moldovai és idegenbeli ír meccs vár a szerbekre – Muslin mesternek elsősorban a bonyolult írországi vízumigénylés miatt kellett ennyire korán kiválasztania játékosait a sorsdöntő mérkőzésekre.

A névsorra tekintve legszembetűnőbb Adem Ljajić visszatérése, valamint az, hogy a fiatal, tehetséges Sergej Milinković-Savić most sem veheti fel a címeres mezt. A tapasztalt Zoran Tošić ugyancsak lemaradt a listáról. A keret legrutinosabb játékosa a télen a Chelsea-ből Zenitbe igazoló Branislav Ivanović lesz.

Elvesztettünk néhány pontot, amelyet meg kellett volna szereznünk, de elégedettnek kell lennünk az első helyünkkel. Az írországi meccs előtt nagyon fontos lesz az aktuális állás a tabellán. Nincsenek külön-külön döntő mérkőzések, talán a legutolsó lesz az. Még 12 pont megszerzésére van lehetőségünk, a legfontosabb mindig a soron következő találkozó. A tervünk, hogy az élen zárjuk a csoportot” – számolt be várakozásairól Muslin.

Emlékeztetőül, a jövő évi oroszországi világbajnokságra a kilenc európai selejtezős csoport győztese és a legjobb csoportmásodik jut ki egyenes ágon, míg a többi csoportmásodik rájátszásban dönt a fennmaradó négy vb-helyről.

A szerb válogatott kerete, kapusok: Stojković (Partizan), Rajković (Maccabi), Jovanović (Aarhus), Dmitrović (Eibar).

Hátvédek: Ivanović (Zenit), Vuković (Olimpiakosz), Stefan Mitrović (Gent), Nikola Maksimović (Napoli), Nastasić (Schalke), Kolarov (Roma), Spajić (Anderlecht), Obradović (Anderlecht), Rukavina (Villarreal).

Középpályások: Fejsa (Benfica), Milivojević (Crystal Palace), Matić (Manchester United), Gudelj (Tiencsin), Nemanja Maksimović (Valencia).

Csatárok: Tadić (Southampton), Kostić (Hamburg), Ljajić (Torino), Aleksandar Mitrović (Newcastle), Pavlović (København), Gaćinović (Frankfurt), Prijović (PAOK).

A szerb válogatott selejtezős programja:

Szeptember 2.: Szerbia–Moldova (Belgrád).

Szeptember 5.: Írország–Szerbia (Dublin).

Október 6.: Ausztria–Szerbia (Bécs).

Október 9.: Szerbia–Grúzia (Belgrád).