2024. április 20., szombat

Új nyílászárók a főépületre

A középiskolában harminc-egynéhány új PVC-ablakot és ajtót szerelnek be

Az adai Műszaki Iskolában tart a nyílászárók cseréje. Gilice Hilda igazgató elmondta, hogy az energiahatékonyság, vagyis az energiafogyasztás és a fűtésköltségek csökkentése érdekében a régi, fából és fémből készült ablakokat és ajtókat új PVC nyílászárókra cserélik le a főépületen.

Az új ajtók, ablakok és a cserére váró nagy méretű nyílászáró (Csincsik Zsolt felvétele)

Az új ajtók, ablakok és a cserére váró nagy méretű nyílászáró (Csincsik Zsolt felvétele)

– Az adai önkormányzat támogatásával 3,2 millió dinárt fordítunk a cserére. A főépület utca felőli homlokzatán voltak régi típusú ablakok, illetve a folyosókon régi típusú, nagyobb méretű ablakok, illetve ajtók. A beruházás során azokat a régi nyílászárókat cseréljük le PVC nyílászárókra, amelyeket korábban nem sikerült lecserélnünk. Erre nagy szükség volt, mert nagyon régiek voltak az ajtók és az ablakok. Az iskolaudvar felőli két nagy méretű bejárati ajtót és harminc-egynéhány ablakot cserélünk ki, köztük nagy méretű folyosói ablakokat. A munkálatok elkezdődtek, az ajtók és ablakok egy részét már lecserélte a kivitelező cég, amely augusztus 20-áig befejezi a munkát – nyilatkozta az iskolaigazgató.

Egy nagy méretű ablakot és két ajtót nem tudnak lecserélni. A tartományi oktatási titkárságnál ezek cseréjéhez pályáztak támogatásért, illetve a főépület energetikai felújítására. Az iskolaigazgató elmondta, hogy szeretnék hőszigetelni az épületet, hogy minél nagyobb energiahatékonyságot érjenek el a fűtés során. Megjegyezte, hogy a tartományi titkárság támogatásával teljes egészében rendbe tudják tenni a főépületet.