2024. március 29., péntek

Tűzoltókat alkalmaznak országszerte

Vajdaságban egyebek mellett Zentán, Kishegyesen, Adán és Magyarkanizsán is esély van munkát kapni a tűzoltóságnál

A Belügyminisztérium pályázatot írt ki majdani tűzoltók képzésére, illetve későbbi alkalmazására. A pályázatot augusztus 11-én jelentették meg és harminc napig lesz nyitva. Az érdeklődők a lakhelyük szerinti rendőrállomáson adhatják át a jelentkezéseket. Az ország 120 helyi önkormányzata közül 46-ban kívánnak tűzoltókat alkalmazni.

A pályázat értelmében 19 és 30 év közöttiek jelentkezését várják. Alapvető feltétel a középiskolai diploma és a C kategóriás vezetői engedély. Csak olyan szerbiai állampolgárok jelentkezhetnek, akik legalább négy és fél éve bejelentett lakcímmel rendelkeznek Szerbia területén és akik legalább egy éve bejelentett lakcímmel rendelkeznek abban a helyi önkormányzatban, ahol tűzoltót fognak alkalmazni.

Az írásos jelentkezéseket követően a jelöltek alkalmasságát egyebek mellett orvosi vizsgálaton mérik fel. A kiválasztott száz személy 17 hetes képzésen vesz részt.

Vajdaságban egyebek mellett Kishegyesen, Bácskossuthfalván, Kúlán, Antalfalván, Alibunáron, Zsablyán, Bácson, Karlócán, Újvidéken, Magyarkanizsán, Adán, Törökkanizsán, Csókán, Zentán és Szécsányban. Részleteket a Belügyminisztérium honlapján, a Finansije almenüben a Konkursi alatt találnak az érdeklődők.