2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS – ZENTA

Javarészt maradt a tavalyi gárda

A Zenta Labdarúgóklub felnőttcsapata második szabadkai ligás idényének vág neki a hétvégén. Az egyesület titkára, Özvegy József a tavalyi idényértékelőjében elmondta, mindenképp szeretnék megtartani a 2016/2017-es tavaszi csapatot, s mint a közelmúltban kiderült, ez sikerült is nekik. A csapat július közepén kezdte meg a felkészülést, eddig minden rendben halad, a fiúk egyre összeszokottabbak, így idén talán még a tavalyi harmadiknál is előkelőbb helyezést érnek majd el.

Július 20-án kezdtük meg a felkészülést, ami a legfontosabb, a játékosok rendszeresen edzenek. Fontos volt számunkra, hogy a tavalyi együttesből minél több játékos maradjon nálunk, ami javarészt sikerült is. Az adorjáni Tiszából Győri Attila visszatért hozzánk, ő mindenképp komoly erősítésnek számít. Fekete Krisztián helyét veszi át a középpályán, ő már korábban jelezte, befejezi aktív pályafutását. Több barátságos mérkőzést játszottunk eddig, igyekeztünk minden lehetséges felállítást és kombinációt kipróbálni. A játék szempontjából kicsit rapszodikusra sikerült az elmúlt időszak, de hát ez erről szól. Mindent összevetve, elégedett vagyok az elvégzett munkával, jól alakul a csapat. Javarészt ugyanazzal a felállítással fogunk játszani, mint tavaly, még inkább összeszoktak a fiúk, ez mindenképp előnyt jelent a számunkra. A rutin a mi oldalunkon áll, ebből kifolyólag még jobb eredményekre számítok, mint tavaly. Persze ehhez elengedhetetlen, hogy továbbra is ilyen edzésmunkát végezzenek a játékosok. Eddig nincs rájuk panasz – kezdte Özvegy.

Az anyagi helyzetből adódóan a zentaiaknak idén sincsenek feljutási ambíciói.

Igyekszünk minden mérkőzésen győzni, lépésről lépésre szeretnénk haladni, mindig az adott ellenfélre koncentrálni, és a lehető legjobbat nyújtani a soron következő mérkőzésen. Hogy ez mire lesz elég, majd kiderül. Ha véletlenül elsők leszünk, átvesszük a serleget, és átadjuk másnak a feljutás jogát. Szerény leszek, ennek a felállításnak az első ötben a helye. Idén már az őszi idénynek is jobbnak kell lennie, mint tavaly. Ha folytatni tudjuk a tavasszal megkezdett sikersorozatot, akkor nem is lesz semmi probléma, az első három között kellene végeznünk.

Az ellenfelek nagyjából már ismerősek, egyedül a két újoncról még nem sokat tudni.

Az új csapatok még ismeretlenek számunkra, nem tudjuk, milyen erőviszonyt képvisel a Vajdasági Ligából kiesett Szabadka és Vrbas, a többiekkel játszottunk tavaly, egyértelműen verhetőek. Ha küzdünk, hajtunk, akkor a mérkőzések kimenetele jó eséllyel rajtunk fog múlni. Bizakodva várjuk az új idény kezdetét – zárta mondanivalóját Özvegy József.