2024. március 29., péntek

Utaskísérők a vonaton

A Srbija voz Közvállalat hitelt vesz fel az alvókocsik korszerűsítésére

A Srbija voz Közvállalat új szolgáltatásokkal szeretné ösztönözni az utasokat arra, hogy minél többen szánják rá magukat a vasúti közlekedésre, így az Újvidék–Bar vonalon már most vásárolhatnak rágcsálnivalót és üdítőitalokat, és hamarosan utaskísérőkkel is találkozhatnak azok, akik ezen a vonalon utazmak. A közeljövőben a Belgrád–Versec vonalon is bevezetik az effajta a szolgáltatást – adta hírül a Večernje novosti.

Jugoslav Jović, a közvállalat megbízott igazgatója rámutatott, egyelőre azt vizsgálják, hogy az új szolgáltatásokkal milyen eredményeket érnek el, vagyis három hónapos próbaidőszakra vezették be. Elmondta, hogy az év első hat hónapjában 2,7 millió utast szállítottak, 8 százalékkal többen döntöttek a vasúti közlekedés mellett, mint a korábbi években.

– A jegyek árát 2010 óta nem változtattuk, és nem is szeretnénk változtatni. A drágább jegyekkel ugyanis nem érnénk el jelentősebb bevételt, az utasok számának növelésével viszont igen. Azokon a vonalakon, amelyeken a vasúti sínek jók, növekedett is az utasok száma – emelte ki a megbízott igazgató. Hozzátette, a legtömegesebb a Versec és Belgrád közötti járat, ezen ugyanis a vonatok elérhetik a 100 kilométer per óránkénti sebességet is, így gyorsabban lehet vonattal eljutni az egyik várásból a másikba, mint autóbusszal. Ugyanakkor az Újvidék és Belgád közötti járatokon is 70 százalékban használják ki a rendelkezésre álló kapacitásokat, és egyre több az utas.

Jović elmondta, hogy 21 villanymotoros és 39 dízelmotoros vasúti jármű beszerzését tervezik, ennek köszönhetően tovább emelik az utaztatás minőségét. Hozzátette ugyanakkor, hogy sokszor megtörténik, hogy a vonatok késnek (erre panaszkodik a legtöbb utas), ám ez nem tőlük függ, hanem a a vasúti sínek állapota rossz. Ez pedig az Infrastruktura Železnica Srbije (Szerbiai Vasúti Infrastruktúra) Közvállalat hatáskörébe tartozik. Rámutatott, sajnos az utaztatás minőségét sokban befolyásolja a vasúti infrastruktúra állapota is.

Jugoslav Jović elmondta, az új vonatokban, amelyeket az elmúlt években helyeztek működésbe, van klímaberendezés. Sajnos a nemzetközi vonatokon a rendelkezésre álló 100 vonatból, csupán 20-ban működik hűtőrendszer, és ez jelentősen megnehezíti az utazást a nyári hónapokban.

– Újabb hitel felvételén gondolkodunk, hogy korszerűsíthessük az alvó- és fekvőhelyes kocsikat. Csak a klímaberendezés beszerelése 150–200 ezer euróba kerül alvókocsinként. Ha erre még rászámoljuk a vagonok felújítását is, egy vagon akár félmillió euróba is kerülhet – emelte ki a megbízott igazgató.