2024. március 28., csütörtök

X. Szent István-napi ünnepség

A törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület szervezésében idén is gazdag program várja a Szent István-napi ünnepség részvevőit augusztus 20-án a szőke Tisza bal partján. Idén is a községháza előtti téren ragyog fel a Nyári szivárvány 15.00 órakor, ingyenes, vonzó gyermekprogramokkal csalva mosolyt a gyerekek arcára, s ebben az időpontban kerül sor a kézimunka- és kézműves kiállítás megnyitójára is. A Szent István-napi műsornak része a lovasok felvezetésével kísért látványos felvonulás, 16.40-kor indul a városközponttól, a postától a katolikus templomig.
Államalapító Szent István királyunk ünnepén tizedik alkalommal zúgnak fel a törökkanizsai Szent György vértanú katolikus templom harangjai. Ez alkalommal nemcsak a rendezvény jubileumi évének tiszteletére, de ft. Koncz Tibor esperes atya, városuk szülöttje ezüstmiséjének a kezdetét is jelezve. A hálaadással és kenyérszenteléssel egybekötött ezüstmise 17.00 órakor kezdődik.
Zenta Város Fúvószenekara a községháza előtt felállított színpadon 18.00 órától szórakoztatja a közönséget, 18.30 órakor színes művelődési műsorral folytatódik a jubileumi Szent István-napi rendezvény.
S ahogyan az már egy évtizede hagyomány a rendezvényen, a vasárnapi programot utcabál és tűzijáték teszi még emlékezetesebbé. A talpalávalót a magyarkanizsai Eridanus együttes szolgáltatja este nyolc órától, a tűzijáték fényei pedig 22.00 órakor gyúlnak fel a Tisza felett.
A szervező Tiszagyöngye Művelődési Egyesület mindenkit nagy szeretettel vár!