2024. március 29., péntek

A város támogatja a tiszakálmánfalvi fociklubot

Ognjen Cvjetićanin, a városi tanács ifjúsági és sportügyekkel megbízott tagja meglátogatta a több évtizedes hagyományt ápoló tiszakálmánfalvi (budiszavai) Dinamo labdarúgóklubot, elbeszélgetett a játékosokkal és a Városi Labdarúgó-szövetség képviselőivel.

– A városi ifjúsági és sporthivatal mindenfajta sporthoz egyformán viszonyul, és egyforma támogatást nyújt minden sportklubnak az önkormányzat területén. A lehetőségekhez mérten tervezzük az éves támogatásokat, befektetéseket, ezenkívül arra is törekszünk, hogy egy-egy sportfelszerelés-adománnyal segítsük a sportolókat és a klubokat. Ez a helyzet itt, Tiszakálmánfalván is, a klubnak labdákat adományoztunk a Városi Labdarúgó-szövetséggel együtt, de fontos ezúttal megjegyezni azt, hogy ez csak egy kis része annak, amit a klub kaphat abban az esetben, ha sikereket ér el. Ha minden a tervek szerint alakul, az év végéig további sportfelszerelés-kompletteket biztosítunk, valamint pénzügyi támogatást is nyújtunk a klub működéséhez. Az a célunk, hogy a város területén fejlesszük a sportolási lehetőségeket, azt szeretnénk elérni, hogy minél több gyermek foglalkozzon sporttal – mondta Cvjetićanin.

Denis Malešević, az újvidéki Városi Labdarúgó-szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy ezt az akciót is az újvidéki önkormányzattal karöltve tervezték és valósították meg, annak érdekében, hogy a klubok jobb körülmények között működhessenek.

– Azt szeretnénk elérni, hogy a városban minden kisebb klubnak segítsünk a sportfelszerelés beszerzésében és a jobb munkafeltételek biztosításában – mondta Malešević, majd hozzátette: nemsokára megkezdi működését a régóta várt újvidéki Labdarúgóközpont, amelynek szolgáltatásait az összes városi labdarúgóklub igénybe veheti majd.

Dragan Jevtić, a tiszakálmánfalvi Dinamo labdarúgóklub elnöke kifejtette, hogy az utóbbi két évben nem funkcionált a klub, de a sportegyesület veteránjai kezükbe vették a dolgot, és új alapokra helyezték működését.

– Minden segítség sokat jelent, azt szeretnénk elérni, hogy a klub újra működőképes legyen. Több munkaakciót is szerveztünk, felújítottuk az öltözőket és a pályát is, hiszen lerobbant állapotban voltak. Megteremtettük az edzéshez szükséges, minimális feltételeket, mert az a célunk, hogy újra versenyezzünk – magyarázta Jevtić.