2024. április 25., csütörtök
MALOMFESZTIVÁL

Kezdődnek az alkotótáborok

Holnap, szombaton kezdődnek és szerdáig tartanak Oromon a Malomfesztivál alkotótáborai a Wemsical Serbia szervezésében. A Malomfesztivál alábbi programjai ingyenesen látogathatók.

Szombaton 21 órakor Mozi a csillagok alatt címmel film és beszélgetés lesz műsoron: Ernelláék Farkaséknál. A vendégek az alkotók, Hajdú Szabolcs és családja. 23 órától Szerenád az akácosnak, avagy kis éji zene Szerda Árpáddal.

Vasárnap 20 órától Író dalom címmel könyvbemutatót tartanak, beszélgetéssel, felolvasással, Bencsik Orsolya: Több élet. 21 órakor A régi fényképek titkai – Mit kezdjünk velük? Pettendi Szabó Péter fotográfus előadása.

Hétfőn 21 órakor a Tanyaszínház Képzelt beteg című előadását tekinthetik meg Oromon. 23 órától Vajdasági bossa nova: koncert Pámer Csilla, ifj. Kucsera Géza, Garai Róbert, Sánta Zoltán részvételével, a dalok szerzője Pálfi Ervin.

Kedden 20 órakor Színházról és egyéb bohózatokról elnevezéssel komoly-komolytalan beszélgetés következik Oláh Tamás teatrológussal és Góli Kornélia dramaturggal. 21 órakor Dr. Lala: film és beszélgetés. Bemutatják a bohócdoktort (Halász Glória dokumentumfilmje). A vendégek az alkotók.

Szerdán, a Malomfesztivál nulladik napján 20 órakor Irodalom és vizuál, bemutatkozik a Philos folyóirat. Résztvevők: Beke Ottó, Klájó Adrián, Novák Anikó, Pápista Zsolt, Vass Szabolcs. 21 órától Cirkuszolás, azaz film és beszélgetés: Mi ez a cirkusz? (Halász Glória dokumentumfilmje). A vendégek az alkotók. 23 órától Ragyogás és zene: a Sjaj & I koncertje.

Minden este 23 órától tábortűz és szalmabálamozi (animációs és ifjúsági filmek, művészfilmek, válogatás a Mediawave fesztivál filmjeiből).