2024. április 20., szombat

Olasz kipufogógyártó Nagybecskereken

Az olasz GLM Group társasággal kötöttek tegnap szerződést Nagybecskerek önkormányzata. A beruházó már novemberben elkezdi a termelést, és az első fázisban 150 dolgozót vesz fel.

Az olaszok kezdetben a Minel Fepo vállalattól bérelt, mintegy ötezer négyzetméternyi munkacsarnokban kezdi el a munkát. Mint Radivoj Poljanac, a társaság szerbiai képviselője kijelentette, a termelést november 1-jén kezdik meg, 150 dolgozó munkába állításával, de a foglalkoztatottak számának a növelését is tervezik. Személygépkocsikhoz készítenek kipufogórendszereket, és a termékeik nyolcvan százalékát nyugati országokba exportálják.
A beruházás értéke 3,5 millió euró. A bérleti szerződést három évre kötötték meg, és a termelés menetétől függ, hogy meghosszabbítják-e.
Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere kifejezte elégedettségét, hogy az önkormányzatnak egy újabb beruházóval sikerült szerződést kötni, és hogy újabb 150 munkahelyet nyitnak meg. Azt is közölte, hogy több potenciális külföldi beruházóval tárgyalnak.