2024. március 29., péntek

Az életszínvonal javulása a cél

Igor Mirović tartományi kormányfő Zoran Đorđević munkaügyi, foglalkoztatási és szociális kérdésekkel megbízott miniszterrel tárgyalt

Igor Mirović tartományi kormányfő csütörtökön Újvidéken fogadta Zoran Đorđević munkaügyi, foglalkoztatási és szociális kérdésekkel megbízott minisztert.

vojvodina.gov.rs

vojvodina.gov.rs

A megbeszélésen mindketten hangsúlyozták, hogy a tartományi kormány és a minisztérium együttes erővel munkálkodik majd az életszínvonal javításán, valamint a foglalkoztatás fellendítésén a tartományi és az állami alapítású intézményekben.
Igor Mirović kiemelte, minden feltétel adva van a sikeres együttműködéshez. Ennek eredményeként közösen finanszírozzák Vajdaságban a pályázatokat, amelyek jelentősen hozzájárulnak egy minőségibb szociális védelmi rendszer kialakításához.
Zoran Đorđević illetékes miniszter hangsúlyozta, hogy a fő hangsúlyt a nagyberuházási pályázatokra helyezik, amelyek Vajdaság Autonóm Tartomány területére is kiterjednek, illetve továbbra is odafigyelnek a nyugdíjasokra, a fogyatékkal élőkre, a gyermekekre és a családokra, valamint a roma nemzeti kisebbséghez tartozókra.
A találkozón többek között jelen volt Saša Trandafilović munkaügyi, foglalkoztatási és szociális kérdésekkel megbízott segédminiszter, Milka Budakov szociálpolitikai, demográfiai és nemi esélyegyenlőségi titkárhelyettes és Palimir Tot segédtitkár.