2024. április 23., kedd
MAGYAR LABDARÚGÁS

Pintér és Doll nagy bánata

A Puskás Akadémia egy pontot szerzett csupán, a Fradi edzője elnézést kért

A múlt héten érdekes mérkőzésekkel folytatódtak a magyar OTP Bank Liga küzdelmei, és a nagy összevisszaság miatt egyelőre egyetlen csapat sem tudott komolyabb előnyre szert tenni a tabellán.

A Diósgyőr például simán az élen állhatna, ha Bódog Tamás együttese nem veszíti el veretlenségét, ráadásul nagyon csúnyán. A borsodiak az addig nyeretlen Balmazújvároshoz látogattak, és egy brutális 4:0-s pofonba szaladtak bele.

Megérdemelt az ellenfél ilyen arányú győzelme is, ha a párharcokat nem nyered meg, ha nem sprintelsz, akkor így jársz. Tudtuk, hogy nem fogunk veretlenül végigmasírozni a bajnokságon, de azon leszünk, hogy minél kisebb pofonokat kapjunk. Legközelebb megpróbáljuk jobban csinálni” – nyilatkozta önkritikusan Bódog. A csapat szombaton a Puskás Akadémiát fogadja, és a papírforma szerint esélyes a győzelemre.

Kérdés, hogy mi lesz a felcsútiakkal, ahol akadémia ide vagy oda, összevásárolt csapattal próbálkoznak, egyelőre hiába. Annak ellenére, hogy a bajnokság előtt éremesélyesnek kiáltották ki az újoncot, és a Fradi elleni pontszerzéssel azt is jelezte, jó úton jár, zsinórban három vereséget szenvedett Pintér Attila csapata. Az egykori szövetségi kapitány kicsit össze is zavarodott, amikor mentséget keresve a légiósok számába próbált kapaszkodni. „Igazságtalannak érzem, hogy amíg nekünk a legtöbb mérkőzésen csak három idegenlégiósunk lehet a pályán, a kupaindulóknak mindig öt. Ezzel sohasem értek egyet, ez nem egyenlő versenyhelyzet” – mondta. Ezek szerint nem tudta, hogy bizony annyi EU-állampolgárságú légióst küldhet pályára, amennyit csak szeretne, de EU-n kívüliek közül is lehetnek öten a pályán.

A Puskás Akadémia a hétvégén a Honvédtől kapott ki, ami nagy presztízsveszteség, hiszen ez a két klub ádáz ellenségnek számít Puskás Ferenc nevének használata miatt. A kispestiekre igazi derbi vár, szombaton az Újpestet fogadják, amely az immáron négygólos Nagy Dániel találatával 1:0-ra verte a Vasast.

A Fradi Debrecenben szerepelt, és játszott egy szerény gól nélküli döntetlent. Thomas Doll edző a meccset követően úgy fogalmazott, ha mindent elmondana, ami a fejében kavarog, nagy baj lenne. „A mi teljesítményünk nagyon távol állt attól a profi labdarúgástól, ami elvárható. Néhány játékosomnak el kell gondolkodnia. Elképesztően sok volt a kisebb-nagyobb hiba, labdavesztés, néha olyan érzésem volt a meccset nézve, mintha flippereznénk. Sajnálom ezt a mérkőzést, és elnézést kell kérnem a szurkolóktól az egész csapat nevében” – mondta. Hozzátette, ha lehetett volna, bármelyik játékosát lecserélte volna, de azért annak biztosan van éle és jelzésértéke, hogy Varga Roland és Priskin Tamás mellett döntött a szünetben. Javítani otthon a Paks ellen lehet, amely 2:0-ra verte a Haladást.

Az egyetlen állva maradt kupainduló, a Videoton a Bordeaux elleni bravúr után a két győzelemmel kezdő, de azóta két meccsen 0:7-et produkáló Mezőkövesd otthonában győzött 2:0-ra. A fehérváriak szombaton a nyeretlen Debrecent fogadják, és valami azt súgja, hogy a néhány éve még csúcsrangadónak számító összecsapás ezúttal is nagy csatát hoz majd.

Az 5. forduló programja

Augusztus 12., szombat: Honvéd–Újpest (18 óra), Vasas–Mezőkövesd (18 óra), Ferencváros–Paks (18 óra), Diósgyőr–Puskás Akadémia (18 óra), Haladás–Balmazújváros (18 óra), Videoton–Debrecen (20.30).