2024. április 20., szombat

Eredményekről és tervekről

Sajtótájékoztatót tartott a VMSZ községi szervezetének elnöke

Fremond Árpád parlamenti képviselő, a VMSZ topolyai községi szervezetének elnöke tegnap sajtótájékoztatón értékelte az elmúlt időszak történéseit, és szólt a jövőbeni tervekről, valamint a helyi szervezetekben lezajlott tisztújításokról is.

Fremond Árpád (Tóth Péter felvétele)

Fremond Árpád (Tóth Péter felvétele)

A jelenlegi VMSZ-es többségű topolyai önkormányzat bő egy évvel ezelőtt kezdte meg munkáját. Fremond Árpád az elmúlt egy évet tartalmasnak és sikeresnek értékelte. Elmondta, hogy Kislinder Gábor polgármester és a VMSZ-es tisztségviselők – odaadóan, szorgalmasan és hatékonyan – egy csapatként dolgoztak azon, hogy beváltsák a polgároknak tett ígéreteiket. A kemény munka meghozta gyümölcsét, már látszanak az eredmények és látszik a fejlődés. A megvalósított projektek közül kiemelte a Vénusz szabadidőközpont romjainak lebontását és eltakarítását, a Piac Közvállalat parkolóinak felújítását, a Művésztelephez vezető út kiépítését, a Topolyai-tó státuszának rendezését, valamint az ipari parkban megvalósított fejlesztéseket, ahol a vízvezeték-hálózat és a szennyvízelvezető-rendszer kiépítése folytatódott. Az ipari parkban heteken belül megkezdi majd működését egy új tejüzem, de további befektetőkkel is tárgyalnak, így az év végéig még újabb beruházások is esedékesek, melyekről hamarosan többet is lehet majd hallani. Az egészségügy területén a gyógyszertárak helyzetének rendezése mellett erőfeszítéseket tesznek az egészségház anyagi helyzetének rendezése érdekében, és a közelmúltban új megbízott igazgatót neveztek ki az intézmény élére Lestár Kálóczi Dóra személyében, aki várhatóan a továbbiakban szorosan együttműködik majd az önkormányzattal, hogy az egészségügyi ellátás minél magasabb szinten valósulhasson meg a község egész területén és, hogy sikerüljön szanálni a más hasonló intézményekre is jellemző pénzügyi gondokat. Az Expo 2017 Mezőgazdasági és Gazdasági Kiállítás és Vásár pedig idén már egy alkalmasabb, új helyszínen kerül majd megrendezésre a piactéri csarnokban és annak környékén. Folyamatban van a különféle sportlétesítmények felújítása a városban, és ezek közül külön kiemelhető a labdarúgó-akadémia építése. Egy megfelelő jármű megvásárlásával pedig az elhullott állatok tetemeinek elszállítása is megoldódott, ami korábban gondot okozott az állattenyésztőknek.

Az ipari parkban heteken belül megkezdi majd működését egy új tejüzem, valamint további befektetőkkel is tárgyalnak

Fremond értékelése szerint mindezek az eredmények annak a következetes és kemény munkának köszönhetőek, amelyet a polgármester és az önkormányzat VMSZ-es tisztségviselői kifejtettek az elmúlt egy évben, és a 2020-ig tartó mandátum végéig továbbra is a polgárok érdekeit szeretnék szem előtt tartani. Elmondta azt is, hogy folyamatos a fiatalítás a VMSZ soraiban, és két helyi szervezetben is a közelmúltban tartottak tisztújítást. A topolyai helyi szervezet eddigi elnöke, Kislinder Gábor polgármesteri teendői miatt lemondott erről a tisztségéről. Tomik Nimród történész lépett a helyére, akinek a szakértelmét együttműködő- és szervezőkészségét már több esetben megtapasztalhatta a közösség. A kavillói helyi szervezet élén Zabos Jencit Januskó Izolda váltotta fel. A községi szervezet elnöke azt is kiemelte, hogy az önkormányzat anyagi helyzete kiváló, és az elmúlt egy évben mintegy 200 millió dinár értékben sikerült pályázati eszközöket nyerni, melyekből nem csupán a városban, hanem a falvakban is különféle fejlesztéseket sikerül megvalósítani. A legfontosabb jövőbeni projektumok közül kiemelte, hogy hamarosan megkezdődhet a Vénusz helyére tervezett fürdőkomplexum kiépítése szempontjából fontos termálkút fúrása. A városközpontban található hotel felső emeletét le fogják bontani, azt követően pedig az épület további rendezése is a tervek között szerepel. A falvakban zajló fejlesztések közül kiemelte a bajsai fürdőmedence kiépítésének megkezdését, a zentagunarasi színház épületének a felújítását, és a pacséri gyógyfürdő fedett részének megépítését. Fremond azt is elmondta, több helyen is helyi közösségi választásokat tartanak a közeljövőben. A jelöltek kiválasztása már folyamatban van, a VMSZ a VMDP-vel közösen indul ezeken a választásokon, és igyekeznek olyan közös jelölteket indítani, akik képesek lesznek hatékonyan munkálkodni a polgárok érdekeit szem előtt tartva.