2024. április 20., szombat
SZEGEDI SZABADTÉRI JÁTÉKOK

A jövő évi nagy durranás az Apáca Show lesz

Még javában tart a Szegedi Szabadtéri, a fesztivál vezetősége máris meghirdette a jövő évi műsort és megkezdődött a jegyértékesítés is a 2018-as évadára. A Mamma Mia! helyett az Apáca Show lesz a jövő évi program szuperprodukciója, de az idei évad nagy sikere, a Notre Dame-i toronyőr is visszatér.

A vezetőség fontosnak tartja továbbra is megőrizni a fesztivál változatosságát, ezért ismét sokszínű palettával várják a közönséget. Az első produkció egy népszerű közönség-kedvenc lesz, Verdi Rigolettója huszonegy év után tér vissza ismét a közönség elé. Az operát utoljára 1987-be lehetett látni a Dóm téri deszkákon. Ezt követőn musical produkcióval folytatódnak az előadások. Alföldi Róbert rendezésében és Stohl András címszereplésével mutatják be a Hegedűs a háztetőn című előadást, amelyet még soha nem láthatott a szabadtéri közönsége. Ezt követően visszatér az idei évad sikere, a Notre Dame-i toronyőr. Herczeg Tamás igazgató elmondta, a bemutató még előttük van, de a Budapesti Operettszínházzal közösen létrehozott projektnek már most is példátlan a sikere, már hónapokkal ezelőtt alig lehetett jegyet kapni rá. A Shakespeare-sorozatot sem szakítják meg a szervezők, de egy picit tovább lépnek. Két fergeteges vígjáték után az eddigiekben mellőzött próza műfaját szeretnék belopni a közönség szívébe. A világ egyik legizgalmasabb szerelmi történetét, a Rómeó és Júliát láthatják majd az érdeklődők. A jövő év nagy durranása az Apáca Show lesz, ami a Mamma Mia!-hoz hasonlóan szintén egy népszerű filmből készült. A közönség a 90-es évek ikonikus vígjátékából színpadra vitt musicalsikert Magyarországon még sohasem láthatta. Itt mutatják be elsőként a nyolcszoros Oscar-díjas zeneszerző, Alan Menken darabját, aki többek közt a Szépség és a Szörnyeteget, az Aladdint, A kis hableányt és A Notre Dame-i toronyőrt is jegyzi. A szervezők a vérpezsdítő soul és diszkódallamokkal fűszerezett produkciót méltó folytatásának tartják a popslágerekkel hódító Mamma Mia!-nak. Ajándékkoncert a hagyományokhoz híven jövőre is lesz, aminek részleteiről később adnak bővebb tájékoztatást.

A 2018-as évad meghirdetésével egy időben az új produkciókra szóló jegyek értékesítése is megkezdődött. Belépőjegyet már 3395 forintért válthatnak a jövő nyári programokra.