2024. április 19., péntek

Hungarikumok mustrája Szegeden

Tizedik alkalommal mutatkoznak be augusztus 10. és 13. között a szegedi Széchenyi téren a hungarikumok és a minőségi magyar termékek. Mintegy hetven kiállító, többek között citerakészítő, fazekas, bőrdíszműves és fafaragó is elhozza legszebb portékáját. A rendezvényre az idén is színes programokkal, kézműves termékekkel és a hazai gasztronómia remekeivel várják az érdeklődőket.

Az egy évtizede hagyományteremtő céllal útjára indított fesztivál olyan minőségi termékeket mutat be és kínál a közönségnek, amelyek ténylegesen a magyarsághoz, a magyar kultúrához szorosan kapcsolódnak.

Az idei kiállítók között találhatunk majd borászatot, pálinkaházat, hentesárut és egyéb, a gasztronómiához szorosan kötődő terméket. Ám nemcsak az ételek és italok kedvelőinek lesz érdemes ellátogatniuk a fesztiválra: az érdeklődők a Dél-magyarországi Alkotók Népművészeti Egyesületének pavilonjában megismerhetik a fazekasok, bőrművesek, foltvarrók, gyertyaöntők, citerakészítők, mézeskalácsosok és a többi, kézzel készített áru mestereinek munkáját is. A kulturális hungarikumoknak a téren felállított színpad ad helyet.

A minőségi magyar termékek négynapos fesztiválját Szabó Sándor országgyűlési képviselő nyitja meg csütörtökön délután negyed 6-kor.