2024. március 29., péntek

Főszerepben a krumpli

A Krumplifesztivállal zárul az Élő Tájház rendezvénysorozat

Idén, augusztus 12-én, hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már hagyományossá vált Krumplifesztivál, amely a topolyai Művelődési Ház által szervezett Élő Tájház elnevezésű rendezvénysorozat záró mozzanata.

Az Élő Tájház rendezvénysorozat, mint az köztudott, a Szent György-nappal veszi kezdetét, és a Krumplifesztivállal ér véget. A rendezvény helyszíne ezúttal is a topolyai Tájház lesz, amely az Élő Tájház rendezvénysorozat minden állomásának helyszínt biztosít. A Krumplifesztivál, mint az Élő Tájház többi rendezvénye is, családi jelleggel bír. Ám, míg a Szent György- és a Szent Iván-napi rendezvényeken leginkább a gyerekek voltak a középpontban, most a felnőttek is helyet kapnak. A felnőttek idén is versenyezhetnek három feladatból álló versenyben. Krumplipucolásban és paprikás-főzésben mérhetik össze tudásukat, majd zenei érzéküket is megcsillogtathatják a harmadik versenyszámban, amely játék és muzsika három percben. A felnőttek kategóriájában 6-8 tagú csapatok jelentkezését várják. A benevezési díj csapatonként 600 dinár. A nevezési díj ellenében a szervezők csapatonként három kilogramm krumplit, fél kilogramm kolbászt, fél kilogramm füstölt húst, idényjellegű salátát, kenyeret, valamint tűzifát biztosítanak. A csapatok saját részre gondoskodjanak bográcsról, tányérokról, evőeszközökről, valamint fűszerekről! Az adai Pendergő zenekar gondoskodik a jó hangulatról.

Természetesen a gyermekek számára is szerveznek játékos versenyeket, amelyekre a nevezés ingyenes, viszont a részvételi szándékot jelezniük kell. Móka, derű, és kacagás garantált. A krumplihoz köthető gyermekfoglalkozásokat, játékos vetélkedőket Fekete Edit óvónő vezeti.

A felnőtt csapatok és a gyerekek is augusztus 9-ig jelentkezhetnek személyesen a Művelődési Házban, a 713-515-ös telefonszámon, vagy a kultura@stcable.net e-mail-címen.

A rendezvényt a Szekeres László Alapítvány támogatja a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. címén.