2024. április 25., csütörtök

A svájci vevő növelte árajánlatát

A zombori akkumulátorgyár (FAS) nyilvános árverésén, július 20-án mindössze egyetlen ajánlatot tettek, a svájci Batagon vállalat, amely 3,5 millió euróért szerette volna megvásárolni az egykori gyáróriást.

A FAS becsült értéke 24,57 millió euró, az elfogadható ajánlatnak ennek bár a felét kellett kitennie, ezért az árverés sikertelenül zárult. A hitelezők bizottsága is elvetette ezt az árajánlatot. Mivel azonban a Batagon volt az egyetlen javaslattevő, mindaddig elővásárlási jogot élvez, amíg érdeklődést mutat a zombori gyár iránt. A csődgondnok újabb, jobb ajánlatot kért a svájci cégtől, ami a határidő lejártának napján meg is érkezett, a Batagon egymillió euróval növelte ajánlatát, most 4,5 millió eurót kínál.
Predrag Ljubović csődgondnok méltányosnak ítéli a jelenlegi ajánlatot, és azzal a javaslattal áll a hitelezők bizottsága elé, hogy adják el az akkumulátorgyárat. Bízik benne, hogy a hitelezők ebbe bele is mennek.
A Batagon International AG egyébként a múlt havi árverésen megvásárolta a FAS tulajdonában álló egykori hulladéktelepet, amiért 305 000 eurót fizetett.