2024. március 28., csütörtök

Munkaerőhiány a vendéglátóiparban

Az Ifjúsági Szövetkezet által diákok, egyetemisták és a harmincadik életévüket be nem töltött munkanélküliek dolgozhatnak

Manapság egyre nehezebb megfelelő munkát találni. Ez a megállapítás fokozottan érvényes a fiatal munkavállalókra. Arra voltunk kíváncsiak, hogy Szabadkán a középiskolásoknak és az egyetemistáknak milyen idénymunkára van lehetőségük. Veselin Stefanovićtyal, a több száz tagot számláló Biznis Ifjúsági Szövetkezet igazgatójával a diákok nyári foglalkoztatásáról, a szövetkezetbe való betagosodás feltételeiről és a jelenlegi munkakínálatról beszélgettünk.

Az egyetemisták 26. életévük betöltéséig lehetnek a szövetkezet tagjai (Fotó: Archív)

Az egyetemisták 26. életévük betöltéséig lehetnek a szövetkezet tagjai (Fotó: Archív)

– A tanulók tizenöt éves kortól tagosodhatnak be az Ifjúsági Szövetkezetbe, az egyetemisták a 26. életév betöltéséig, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában szereplő munkanélküliek pedig 30. életévük betöltéséig lehetnek a szövetkezet tagjai. A diákok iskolai bizonylattal igazolják jogosultságukat, de tekintettel arra, hogy most az iskolákban is szünet van, a diákok esetében igazoló dokumentumként elfogadjuk a bizonyítványt, a munkanélküliek a foglalkoztatási szolgálattól kapott bizonylattal jelentkezhetnek a szövetkezetbe, és természetesen mindenkinek egységesen a személyazonosságot igazoló dokumentumot, igazolványt vagy útlevelet kell felmutatnia. A tagsági díj egy évre ötszáz dinár, amit az első fizetésből kell befizetnie tagunknak, ezenkívül semmilyen más kötelezettségük nincs az általunk foglalkoztatott munkavállalóknak. A munkaadók természetesen fizetik a foglalkoztatottak után a törvényben előírt adókat és járulékokat – mondta az igazgató.

Veselin Stefanović azt is elmondta, hogy főként diákokat foglalkoztatnak most, a nyári szünidőben. A legnagyobb munkaerő-kereslet a vendéglátóipar részéről van, felszolgálókat, szakácsokat, pultosokat keresnek a leggyakrabban, mert, mint tudjuk, erről a szakterületről mentek külföldre a legtöbben, emellett fizikai munkások iránt is nagy a kereslet.

– A vendéglátóiparban a gyakorlattal rendelkező vendéglátósok vannak előnyben felvételkor, sajnos nagyon kevés ilyen szakképesítésű tapasztalattal rendelkező személy keres munkát, emiatt a munkaadók kénytelenek tapasztalat nélküli felszolgálókat és más vendéglátóipari dolgozókat felvenni.

A fizikai munkák közül a különféle árumozgatás, áru ki- és bepakolás, valamint ásási munkálatok szerepelnek kínálatunkban, habár a nagy hőségre való tekintettel mind kevesebben érdekeltek a különféle ásások és más földmunkák iránt – mondta az igazgató.

A vendéglátóiparban a kezdők órabére 150 dinár, vagy havi szinten 30 000 dinár, ez objektum és profilfüggő, ugyanis a forgalmasabb vendéglátóipari létesítményekben nagyobbak a fizetések. A fizikai munkások órabére is 150 dinár. A tapasztalattal rendelkező, vendéglátóiparban dolgozók bérét havi szinten beszélik meg a munkaadóval, de az már általában a dolgozó és a munkaadó közötti megállapodás tárgyát képezi. Az építőiparban napi tíz órát kell dolgozni, az alapfizetés 30 000 dinár, de itt is nagy a munkaerőhiány, a munkavédelmi előírások miatt ugyanis a kiskorúak nem dolgozhatnak építkezésen.

– Évről évre kevesebb a más típusú munkák iránti kereslet, és a munkavállalók száma is állandóan csökken, a kereset is jóval kevesebb, mint tíz évvel korábban. A munkavállalók a legkönnyebb és a legjobban fizetett munkákat keresik a leggyakrabban. Több munkanélkülinek, általában a diákoknak még nincsenek munkaszokásaik, ők a nekik megfelelő időben és a nekik megfelelő időt szeretnék munkával tölteni, nem igazán szeretnek alkalmazkodni a munkaadó feltételeihez, tisztelet a kivételnek – mondta Veselin Stefanović.