2024. március 29., péntek
SZEGED

Megkezdődött a harmadik Interkulturális Angol Nyelvi Tábor

A szegedi Talentum Alapítvány harmadik alkalommal szervezte meg az Interkulturális Angol Nyelvi Tábort, amelynek célja, hogy a fiatalok a „hagyományos” nyelvóráktól eltérően, két héten keresztül interaktív módon, „élő” környezetben gyakorolják az angol nyelv használatát.

Öt országból (Szerbia, Törökország, Olaszország, Örményország és Izland) érkeztek Szegedre az Erasmus+ program keretében azok az önkéntesek, akik a tábor mindennapi életét koordinálják. Mindennap egy-egy országot mutatnak be a képviselők angol nyelven, aktív feladatokkal, játékokkal, énekléssel és főzéssel színesítve a palettát. A tábor utolsó napján Szerbiáé lesz a főszerep. Dragana Kovačević és társa rengeteg vizes játékkal készülnek, a gyerekek megismerkedhetnek a cirill betűkkel, és közös erővel elkészíthetik a tradicionális gibanicát is. A foglalkozások angolul zajlanak, hiszen jelen esetben ez a világnyelv az összekötő kapocs a különböző kultúrák között. Dragana fontosnak tartja, hogy az emberek ne csak a kultúrát akarják megérteni, hanem a nyelvet is, mert a nyelven keresztül vezet az út a kultúrába, és mint mondja, a kettő nem létezhet egymás nélkül.

A tábort két különböző időpontban tartják, augusztus első hetében a 7-8 osztályos tanulók, míg a második héten a középiskolások ismerkedhetnek meg az öt nemzet kultúrájával, és gyakorolhatják az angol nyelvet.