2024. április 23., kedd

Csúszik a körforgalmi csomópont építése

Június 20-án kezdték meg a közkórház előtti útkereszteződés körforgalommá alakítását, ami örvendetes kezdeményezés, hiszen eddig ott még villanyrendőr se volt, az autók öt irányból érkeztek. A körforgalom lassítja a forgalmat, egyben biztonságosabbá teszi a közlekedést.

Az építkezés tegnapi állása (Fotó: Fekete J. József)

Az építkezés tegnapi állása (Fotó: Fekete J. József)

A munkálatok kezdetén azt ígérte a kivitelező, hogy 30–45 napon belül elkészül vele, a végső határidő augusztus 3. volt.
Semmi szokatlan nincsen abban, hogy a körforgalmi csomópont nem készült el időre. Pedig hozzáértők állították, hogy ehhez a munkához két hét is elegendő lenne. Néhány napja valaki azt mondta, az építési terület inkább hasonlít egy szökőkút medrére, mint körforgalomra. A legbosszantóbb viszont, hogy a kivitelező közvetlenül az építkezés előtt helyezte ki a közlekedést tiltó jelzéseket, így, aki járatlan a környéken, bizony tolathat vissza. Pedig egy sarokkal előbb jobbról és balról is meg lehet kerülni a leendő körforgalmat, csak ki kellett volna helyezni két, kötelező haladási irányt jelző táblát. Van viszont egy tábla, amely mutatja az utat a közkórház felé, de az sem az építkezés környékén, hanem egy mellékutcában. Az utazó viszont akkor se látja ezt az útjelzést, ha megtalálja az utcát, amelyben áll, mert eltakarják a lombok. Tipikus „jólvanazúgy” magatartás, kint a tábla, de az eltakaró ágak metszése senkinek nem jutott eszébe.
A városi hatóság az építkezés eredeti határidejének lejártával meghosszabbította a kivitelező Somborelektro Kft-nek a befejezési határidőt szeptember elsejéig.