2024. április 26., péntek

Beruházások időszaka

Az egyetemi városban már hónapok óta folynak az útfelület-rekonstrukciós munkálatok, kivitelezésüket a tartományi és a városi kasszából finanszírozzák. A járdát és öt környező utcát rekonstruálnak.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Egyes útfelületeket a múlt évszázad '60-as évei óta nem aszfaltozták újra, a beruházás valóban indokolt. Tegnap délután megnyitották a gépjármű-forgalom előtt a Dr. Zoran Đinđić utcát, ez az utca a Bölcsészettudományi Kar elé vezet, és több száz parkolóhely elérését teszi lehetővé. A Dr. Sima Milošević és a Dr. Ilija Đuričić utcák kereszteződésénél körforgalom épül, a munkálatok még jó ideig eltartanak, hiszen a körforgalom még csak most körvonalazódik. Egyébként közlekedésbiztonsági szempontból ez igen veszélyes útkereszteződésnek számít, azaz számított, hiszen a logikával ellentétben a nagyobb, a másik utcánál jóval szélesebb Dr. Sima Milošević utca számít mellékútnak. Azok, akik nem ismerik a várost, gyakran zavarba jöttek, a körforgalom azonban véget vet a kavarodásnak.

A polgármester korábban elnézést kért a polgároktól, mert számos helyen forgalomkorlátozások nehezítik a mozgást a városban – beruházási időszakhoz érkeztünk – üzeni Miloš Vučević.