2024. április 18., csütörtök

Meghatározó élmény a természet közelsége

Mintegy negyven résztvevője volt a temerini Falco nyolcadik környezetvédelmi táborának
Zelenka Angéla biológiatanár a globális felmelegedés problematikájába vezette be a hallgatóságot (Nagy Magdolna felvétele)

Zelenka Angéla biológiatanár a globális felmelegedés problematikájába vezette be a hallgatóságot (Nagy Magdolna felvétele)

Talán az idei legforróbb hetet fogták ki azok a természetkedvelő diákok, akik részt vettek a temerini Falco Természetkedvelők Egyesületének nyolcadik alkalommal megszervezett környezetvédelmi táborában. A tegnap fejeződött tábor mintegy negyven résztvevőjét ezúttal is tartalmas program várta, csupán a rendkívüli hőmérséklet nehezítette a táborozók életét.

A madárgyűrűzésen, a Jegricska övezetében élő növények és állatok megismerésén, fontos környezetvédelmi témákon túl számos szabadidős programot szerveztek a 10–14 éves korúaknak. A tábor szervezői szerint az iskolai tanítástól eltérően a természet közelsége és a természetvédelmi terület különleges élővilágának közvetlen megtapasztalása meghatározó élményt nyújt a táborozóknak. Ezenkívül a barátkozás, a közös játék és időtöltés, a víz nyújtotta lehetőségek, mint amilyen a horgászás, a hajókázás, tartalmas nyári kikapcsolódást jelentenek a táborozóknak.