2024. április 20., szombat

Egy hét múlva nyílik az IKEA

A Belgrád melletti áruházban nagy kínálat várja a vásárlókat

Az IKEA hivatalosan is megérkezett Szerbiába. A cég nagykereskedelmi központja augusztus 10-én 10 órakor nyitja meg kapuit Belgrádban. A lakberendezési termékeket forgalmazó svéd vállalatnak ez lesz a 400. áruháza a világon. Igen gazdag termékkínálat és kedvező árak várják az érdeklődőket.

A fogyasztók többsége a megfizethető árakat tartja szem előtt. Olyanok is vannak, akik számára az IKEA egyet jelent a minőséggel és a gyakorlatiassággal. Világszerte az IKEA áruházaiban, katalógusaiban, a weboldalon a vásárlók több mint 9000 termék közül válogathatnak, amelyeknek az ára igen széles skálán mozog. Például egy kanapéágy 15.000–164.000 dinárba kerül, dupla ágy matrac nélkül pedig már 6000 dinárért is megvásárolható. A legegyszerűbb gardróbszekrény 3000 dinár, a bonyolultabb lakberendezések ára pedig elérheti a 89.000 dinárt is. Természetesen az igényeit mindenki a pénztárcájához igazítja.

Az IKEA cég összesen öt áruházat szeretne nyitni Szerbiában, egyebek között egyet Újvidék mellett. A székvárosiak már korábban vásárolhattak IKEA-termékeket egy kis üzletben a Stražilovo utcában, nem messze a város központjától. A boltban és előtte is különféle árucikkek fogadják a vásárlókat, és számos helyen olvasható az IKEA felirat. Az ott dolgozó elárusító hölgy lapunknak elmondta, hogy az üzlet kínálatában többek között IKEA-termékek is vannak, emellett számos más márkájú árucikk is megtalálható a boltban.

– Különféle lakberendezés forgalmazásával foglalkozunk. Vannak olyan fogyasztók, akik kifejezetten az IKEA-termékeket keresik, így sokan ezért látogatnak el hozzánk. Az IKEA-termékekről elmondhatjuk, hogy kedvező az áruk, praktikusak és igen jó a minőségük. Sokak számára a megfizethető árkategória az, ami vonzó, hiszen akár már 100 dinárért is vásárolhatnak poharat vagy 2000 dinárért fűrészt – mondta az üzlet munkatársa.

Az IKEA-termékek kedvelői nyilvánvalóan már kíváncsian várják a Belgrád–Niš autópálya mentén épült új, 33.000 négyzetméteres áruház megnyitását. Ez idáig ugyanis a térségben található valamelyik (Budapest, Zágráb, Bukarest) IKEA áruházban vásárolhattak.

Az ikea.rs internetes oldalon már megtekinthető az áruház szerbiai kínálata.