2024. április 25., csütörtök

Szórakozva angolul

A topolyai Juhász Erzsébet Könyvtárban angol nyelvi tábort tartanak Gere Zsuzsa angoltanár vezetésével. A hétfőn kezdődött táborban két csoportban folyik a munka. Kilenc órától az alsósok órái kezdődnek, míg 11-től az általános iskolák felső tagozatos diákjai kezdik meg másfél órás barangolásukat az angol nyelv labirintusában. Lapunk kérésére Gere Zsuzsa beszélt a táborról:

Fotó: Benedek Miklós

Fotó: Benedek Miklós

– Második alkalommal szervezünk angol nyelvi tábort a könyvtárban, és az idén húsz résztvevőnk van, tízen az alsósok és tízen a felsősök csoportjában. Azért döntöttünk egy ilyen tábor megszervezése mellett, mivel úgy vettük észre, hogy van rá igény, és a gyerekek is nagyon örülnek, hogy nyáron is egy kicsit angolozhatnak. A gyerekek különböző szintű angoltudással érkeznek ide, de nem is az a célunk, hogy most egy hét alatt megtanuljunk mindent, hanem amit már tudnak, azt próbáljuk meg használni mindenféle játékra, szórakozásra. Inkább megszilárdítjuk a már meglévő tudásukat, de természetesen, ha lehet, újat is tanulunk. Ezek a gyerekek még kicsik ahhoz, hogy tudják, mit szeretnének az angollal, ebben a pillanatban talán kommunikálni, tehát ha utaznak valahova, azt a szerény tudást, amit már sikerült elsajátítaniuk, azt kell megpróbálniuk használni. Természetesen én szeretném azt, hogy a későbbiekben minél többen tudjanak nyelvvizsgát tenni. Számomra nagyon fontos, hogy tudatosítsam bennük, hogy erre szükségük lesz a jövőben – fogalmazott Gere.

Az alsósok csoportjának egyik legaktívabb tagja a negyedikes Csúzdi Zalán:

– Azért jelentkeztem erre a táborra, mert jó itt lenni, és sokat tanulunk, meg többet fejlődött az angol nyelvtudásom. Nagyon szeretem azokat a játékokat, amiket itt játszunk, nagyon hangulatosak. Az iskolában is szeretem az angol órákat, ötösöm is van belőle. Játékok közben sokat használom az angolt, meg otthon néha-néha szoktunk angolul beszélni – nyilatkozta a tanuló.

A tábor augusztus negyedikén, pénteken zárul.