2024. március 29., péntek

Víztartály a víztoronynál

Az előrejelzett hőhullám miatt tegnap reggel a nagybecskereki víztorony tövében víztartályt helyeztek el, amelynek a vizéből a járókelők felfrissülhetnek.
Nagybecskerek önkormányzata két évvel ezelőtt három darab, egyenként ezer literes ivóvíz-tartályt vásárolt.

Felfrissülhetnek a járókelők (Fotó: Kecskés István)

Felfrissülhetnek a járókelők (Fotó: Kecskés István)

Tekintettel arra, hogy az előrejelzések szerint szélsőséges hőhullám érkezik, 40 Celsius-fok feletti hőmérséklettel, eljött az idő, hogy a polgárok szolgálatába kerüljenek.
– A mögöttem látható tartályt az uszodánál felszerelt víztisztítóból töltöttük fel. Mindennap a reggeli órákban lecseréljük másik, friss vízzel feltöltött víztartállyal, mindaddig, amíg ilyen forróság lesz – hallottuk Igor Virijevićtől, a nagybecskereki Kommunális Rendőrség főnökétől.
Június 15-e óta tart a városi víztisztító próbaüzemeltetése, de magas arzéntartalma miatt a nagybecskerekiek továbbra sem használhatják a vezetékes vizet. Mint a muzslyai Nagy József mondja, a víztartályból a víz érezhetően jobb a csapvíznél, és biztosabb azt inni. Nagybecskerek tegnap az öt legmelegebb szerbiai város között volt, a hőmérséklet a kora délutáni órákban meghaladta a 35 Celsius-fokot. A délutáni órákra elnéptelenedett a város főutcája, ahol csak az tartózkodott, akinek muszáj volt. Az emberek azt remélik, hogy beigazolódik a meteorológusok előrejelzése, hogy a jövő héten némileg enyhülni fog a forróság.
A nagy hőség miatt tegnap Nagybecskereken ülésezett a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó körzeti válságtörzs. Mint elhangzott, a legfontosabb feladat a tűzveszély elhárítása, és minden illetékes szolgálatot pedig nagyobb éberségre szólítottak fel.