2024. április 25., csütörtök

Megérkezett az első szállítmány

Megérkezett Bácsfeketehegyre az új szemeteskannák első szállítmánya – Minden aktív háztartás ingyen kap egy szemetest – Hamarosan Kishegyes község másik két településére is megérkeznek az új

Korábban arról számoltunk be, hogy Kishegyes községben nagy változások előtt áll szemételszállítási rendszer.

1500 új szemetes a bácsfeketehegyi helyi közösség udvarán (Lakatos János felvétele)

1500 új szemetes a bácsfeketehegyi helyi közösség udvarán (Lakatos János felvétele)

Ennek keretén belül a Komunál Közvállalat 4000 szemeteskannát fog kiosztani a polgárok között. A szemetesek három fázisban érkeznek, és az első szállítmány, ami mintegy 1500 darab 120 literes zöld szemeteskannából áll, megérkezett Bácsfeketehegyre. Az illetékesektől megtudtuk, hogy ezekből minden aktív háztartás ingyenesen fog kapni egy darabot. A szemetesek osztása folyamatosan zajlik, és két hónap áll a polgárok rendelkezésére, hogy átvegyék a nekik járó szemetest. Az illetékesektől azt is megtudtuk, hogy hamarosan megérkezik a szemeteskannák második és harmadik szállítmánya is, Szeghegyre és Kishegyesre. A pontos időpont attól függ, hogy a gyártó milyen ütemben tudja biztosítani a további szemeteseket. Az átvételt követően a másik két településen is megkezdődik a kiosztás.

Amint már írtuk, az új szemetesek egyben azt is jelentik, hogy új szemételszállítási rendszer lép életbe. A községi képviselő-testület kiszavazta, hogy a szemételszállítási díj háztartásonként 363 dinár lesz, havi szinten. Ez az összeg kétszeri szemételszállítást foglal magába, aki viszont igényli a négyszeri elszállítást, annak 434 dinárt kell fizetnie. Lesz egy harmadik kategória is, amit a szociális segélyben részesülők, a kis nyugdíjasok és az egyedül élők kérvényezhetnek. Ennek az összege 143 dinár lesz, és havi két szemételszállítást foglal magába. A szemételszállítási díjat a jövőben a vízszámlán fogják feltüntetni, ami a továbbiakban kommunális számlaként fog tovább élni.