2024. április 25., csütörtök

Épül az út

Adán újabb beruházás várható az ipari zónában

Adán az ipari zónában folyamatosak a beruházások – közölte Bilicki Zoltán polgármester. Kiemelte, hogy az év első felében elkészült a villanyvezeték-körgyűrű, jelenleg 400 méter hosszú útszakasz épül, hogy bővíthető legyen az ipari zóna, valamint a Szerbiai Villanygazdasággal folynak a tárgyalások a közös, a helyi önkormányzat által is finanszírozott új trafóállomás kiépítéséről és a régi magasfeszültségű vezetékek cseréjéről.

Az új úttal bővülhet az ipari zóna is (Csincsik Zsolt felvétele)

Az új úttal bővülhet az ipari zóna is (Csincsik Zsolt felvétele)

– A tavasszal kiépült az ipari zónában a villanyvezeték-körgyűrű, amely jelentős beruházás volt. Ada község önkormányzata 17 millió dinárt fordított a körgyűrű kiépítésére, amelyet az áramszolgáltató végzett el. Ez fontos beruházás, mert lehetővé teszi, hogy folyamatos legyen az ipari zónában működő vállalatok villanyáram-ellátása. Ha a vezeték egyik ága megsérül, akkor a körgyűrű révén a másik ágról biztosítani tudjuk a folyamatos villanyáram-ellátást a vállalatoknak. Jelenleg folyamatban van az út kiépítése 400 méter hosszan az ipari zónában. Ez az első lépés afelé, hogy a már kiépült céges telephelyek mögött, a második sorban lévő parcellákat is funkcióba helyezzük. Továbbá folyamatosan dolgozunk azon is, hogy azokon a parcellákon kiépítsünk minden szükséges infrastruktúrát – nyilatkozta a polgármester.

Bilicki Zoltán elmondta, hogy az önkormányzat és a Szerbiai Villanygazdaság között zajlik egy tárgyalássorozat, amelynek az a célja, hogy közösen kiépítsenek egy új trafóállomást az egykori Potisje Szerszámgépgyár területén, valamint felújítsák a régi magasfeszültségű vezetékeket. Megjegyezte, hogy a beruházás 12 millió dinárba kerülne, amit fele-fele arányban fizet a villanygazdaság és Ada község önkormányzata. Egyelőre a beruházáshoz szükséges dokumentáció előkészítése zajlik. Akár már az idén megvalósulhat a beruházás, amelyhez a helyi önkormányzat előirányozta a szükséges pénzt a községi költségvetésben. A papírmunka időtartamát azonban nem tudják előre meghatározni, mert ez nem csak az önkormányzaton múlik.