2024. április 23., kedd
MAGYAR LABDARÚGÁS

Zárt kapuk mögött a forduló rangadója

A Fradi Debrecenben, a Videoton Mezőkövesden, a Honvéd Felcsúton játszik

Három forduló kellett ahhoz, hogy a magyar labdarúgó-bajnokság élvonalában egyetlen százszázalékos csapat se maradjon. A Mezőkövesd volt az utolsó, amely két győzelem után bízott a jó folytatásban, nem véletlenül töltöttek meg a szurkolók négy különbuszt, hogy esetleg kisebb csodát lássanak a Groupama Arénában. A bravúr azonban elmaradt, a Fradi óriási fölényben játszva 5:0-ra verte a listavezetőt.

Fontos volt, hogy 2:0-s vezetés után sem fejeztük be a játékot, nem mentünk bele szükségtelen hibákba, és ez egy ilyen szép győzelmet eredményezett. Továbbra is keményen dolgozunk” – nyilatkozta Thomas Doll, aki csupán amiatt sajnálkozott, hogy Gera Zoltán megsérült. A mezőkövesdiek mestere, Radványi Miklós nem omlott össze, egyszerűen elismerte, hogy esélyük sem volt. „Amire felkészültünk, amit gyakoroltunk, abból szinte semmit sem láttam viszont a pályán. Elkerülhető gólokat kaptunk, szinte percek alatt összedőlt minden. Nem vagyok kezdő edző, tudom, hogy vannak ilyen meccsek, de még mindig jobb egyszer 5:0-ra kikapni, mint ötször 1:0-ra” – mondta.

A két csapat előtt a hétvégén nehéz feladat áll, a mezőkövesdiek hazai pályán a Videotont fogadják, talán annyi előnyük lehet majd a borsodiaknak, hogy az ellenfél csütörtökön a Bordeaux ellen kihajtja magát az Európa-liga-selejtező visszavágóján. A Fradi ugyanakkor Debrecenbe látogat, ahol korán elfogyhat a türelem. A Herczeg András vezette hajdúságiak még mindig nyeretlenek, de legalább két vereség után a múlt héten szervezett játékkal 1:1-es döntetlent értek el a Paks otthonában.

Az ugyancsak nyeretlen, két döntetlent elérő Paks a Haladással mérkőzik meg otthon, ez a csillagállások szerint minimum egy pontot ér, de Csertői Aurél nagyon bízik benne, hogy játékosai végre nyerni tudnak.

A bajnokság élén jelenleg a hétpontos Diósgyőr áll, amely ezúttal az újonc Balmazújvároshoz látogat. A miskolci klub vezetői ugyan kérték a pályaválasztót, hogy nyissanak még meg szektorokat, biztonságtechnikai okok miatt azonban csupán 306 vendégdrukker kapott jegyet. Nagy reményekkel, bajnoki kihívóként vágott neki az idénynek a Puskás Akadémia, amely egyelőre egy Üllői úti egy ponttal az utolsó helyen szerénykedik. Elmozdulni onnan a bajnoki címvédő Honvéd elleni hazai bravúrral tudna.

A forduló rangadóját, az Újpest–Vasas mérkőzést a Szusza Ferenc Stadionban vívják, csak éppen nézők nélkül. A lila-fehér szurkolók hetente mindent elkövetnek, hogy büntetést harcoljanak ki a klubnak (talán ezzel akarnak borsot törni a belga tulajdonos orra alá), a Ferencváros elleni meccsen például pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint rasszista megnyilvánulásért kaptak az MLSZ fegyelmi bizottságától egy mérkőzésre szóló stadionbezárást. Az Újpest az ítélet ellen nem fellebbezett, így az jogerőre emelkedett, a Vasas drukkereinek legnagyobb bosszúságára.

A 4. forduló programja

Augusztus 5., szombat: Paks–Haladás (18 óra), Balmazújváros–Diósgyőr (18 óra), Puskás Akadémia–Honvéd (20.30).

Augusztus 6., vasárnap: Debrecen–Ferencváros (18 óra), Mezőkövesd–Videoton (18 óra), Újpest–Vasas (18 óra).