2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS, EURÓPA-LIGA

Van esélye a Videotonnak a Bordeaux ellen

Folytatódik az Európa-liga selejtezősorozata

Hazai pályán várja ellenfelét, a francia Bordeaux csapatát az Európa-liga selejtezőjének egyetlen életben maradt magyar együttese, a székesfehérvári Videoton. Marko Nikolić gárdája biztató idegenbeli eredményt, egy jó játékkal elért 2:1-es vereséget írt be az odavágón, ami után nem minden esély nélkül készülhet a Ligue 1 elmúlt idényének hatodik helyezettje elleni visszavágóra.

A Girondins egy kiváló együttes, remek játékosokkal, főleg a széleken rendelkeznek olyan labdarúgókkal, akikben ott van a sebesség és a technikai tudás” – nyilatkozta ellenfeléről a Vidi szerb trénere, aki azt is elmondta, sosem örül a vereségnek, de a franciaországi 2:1-et nem tartja rossz eredménynek a második felvonásra készülve. „Hiszek benne, hogy van esélyünk a továbbjutásra a visszavágón – ötven-ötven százalék esélyt adok mindkét együttesnek arra, hogy ott legyen a következő körben” – számolt be várakozásairól a szakember.

Jocelyn Gourvennec, a Bordeaux szakvezetője nem becsüli le a magyar alakulatot: „A Videoton nagyon jó és szervezett csapat, egyáltalán nem könnyű játszani ellene. De nyerni megyünk Magyarországra, mindent megteszünk azért, hogy ott legyünk a következő körben.”

A számok alapján a Videoton esélye a jó helyzetkihasználásban és a Bordeaux támadóinak, elsősorban az első meccsen duplázó Sankharénak a hatástalanításában lehet. A fehérváriak minimális győzelemmel a selejtező utolsó körébe juthatnak.

A hatalmas érdeklődés miatt a jegyek szinte azonnal elfogytak a nagy téttel bíró mérkőzésre.

Kétgólos előnnyel Prágában a Zvezda

Kétezer szurkoló kíséri el a kvalifikáció egyetlen talpon maradt szerb csapatát, a fővárosi Crvena zvezdát a prágai Sparta otthonába, a Generali Arénába. A rajongóknak jó esélyük van rá, hogy a neves francia bíró, Tony Chapron által vezetett mérkőzés végén a továbblépést ünnepeljék, hiszen a piros-fehérek hazai pályán, a Rajko Mitić Stadionban megnyugtató, 2:0-s előnyt szereztek a sokszoros cseh bajnok elleni párharc első felvonásában.

Dragan Milivojević vezetőedző 19 játékossal utazott el Csehország fővárosába. A legnevesebb kimaradó játékos a brazil Ricardinho, aki a csapatba érkezése óta nem igazán felelt meg az előzetes elvárásoknak.

Milivojević nem dől hátra kispadján a kétgólos előny birtokában sem: „Bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk nagyon jól játszani, de ezt most be kell biztosítanunk. Egy pillanatra sem szabad majd lanyhulnia a koncentrációnknak. Figyelnünk kell az apró részletekre, amelyek nagyon fontosak lehetnek a visszavágó során. A Sparta egy komoly csapat, keményen meg kell majd küzdenünk, hogy továbbjussunk.”

A Zvezda játékosai sem becsülik le az ellenfelüket. Damien Le Tallec középpályás elmondta, az első meccs kiváló játékát szeretnék megismételni: „A csapat mérkőzésről mérkőzésre fejlődik, ezért ma is jó eredményt kell elérnünk. A Sparta a legjobbját fogja nyújtani, hogy továbbjusson. Óvatosak vagyunk, de meg akarjuk koronázni az első mérkőzés eredményét.”