2024. március 28., csütörtök

Mégse szigorítani a sebességkorlátozást?

A szakértők szerint a magasabb megengedett sebesség az autóutakon biztonsági és környezetvédelmi szempontból is vitatható

A szakemberek szerint komolyan el kellene gondolkodni a 130 kilométer óránkénti maximális megengedett sebesség bevezetéséről az autópályákon. Véleményük szerint az eddig engedélyezettnek 10 kilométeres óránkénti sebességgel való növelése 3 százalékkal emelheti a balesetek és a balesetben elhunytak számát. Milan Vujanić, a Belgrádi Egyetem Közlekedési Karának tanára szerint a szakembereknek nem lenne szabad magukra vállalni ekkora felelősséget csak azért, hogy egyesek kevesebb mint 2 óra alatt érhessenek Belgrádból Nišbe.

Ótos András felvétele

Ótos András felvétele

Az egyetemi tanár a Tanjug hírügynökségnek adott nyilatkozatában kiemeli, hogy még nem készültek olyan gazdasági, környezetvédelmi vagy közbiztonsági tanulmányok, amelyek alátámasztanák annak a kezdeményezésnek a jogosultságát, miszerint az autópályákon 130 kilométer óránkénti sebességre kellene emelni a maximális sebességet, így arra kérte a közlekedési minisztériumban dolgozó szakszolgálatokat, vegyék figyelembe a sebesség növelésének negatív következményeit is.

Példaként az Amerikai Egyesült Államokat említette. Vujanić elmondta, az a hatalmas állam csupán két évig engedélyezte a 130 kilométer óránkénti sebességet, majd a kutatási eredmények miatt végül újra 120-ra csökkentette.

– Ezzel egyidejűleg azt is megengedték, hogy azok, akik légzsákkal rendelkeznek, ne használjanak biztonsági övet, de miután a statisztikai adatok drasztikusan romlottak, a biztonsági öv használatát

újra kötelezővé tették, a megengedett sebességet pedig 120-ra állíttatták vissza – mondta Vujanić.

Az európai országok közül Németországot emelte ki, ahol az autópályákon nincs sebességkorlátozás, vagyis itt akár 250 kilométer óránkénti sebességgel is haladhatnak a személygépkocsik. Norvégia azonban 110-re korlátozta a maximális sebességet.

– Azokban az országokban, ahol magasabb a megengedett haladási sebesség lakott területen kívül, a statisztikai adatok szerint jelentősen több elhalálozással számolnak, vagyis alacsonyabb a biztonság is a közutakon – mondta Vujanić.

Hozzátette, Szerbia nagyon nehezen állt át a 60 helyett az 50 kilométeres óránkénti sebességre lakott területen, holott Japánban, ahol sokkal jobb utak vannak és a közlekedési körülmények is jobbak, a korlátozást 40-re csökkentették.

– Ki kell emelnem, hogy a közlekedésbiztonság terén Japán jár az élen. Franciaországban, amely szintén magas közlekedésbiztonságáról ismert, Párizsban nemrégiben született döntés arról, hogy a város területén a megengedett maximális haladási sebesség 30 km/h lehet – mutatott rá az egyetemi tanár, és azt is kiemelte, hogy Franciaország 1975 és 1993 között a sebességkorlátozással a felére csökkentette a halálos kimenetelű balesetek számát.

Hozzátette azonban, hogy a magasabb sebesség növeli az üzemanyag-fogyasztást, így véleménye szerint felmérést kellene végezni annak kapcsán is, hogy a megemelkedett üzemanyag-fogyasztás mennyivel növeli meg széndioxid-, szénmonoxid-, kéndioxid- és kénmonoxid-kibocsátást, vagyis milyen környezetvédelmi következményekhez vezet.

Damir Okanović, a Közlekedésbiztonsági Bizottság igazgatója szerint is a kezdeményezést jól meg kell fontolni. Véleménye szerint már csak azért is, mert például azokban az országokban, amelyekben magasabb a megengedett sebesség az autópályákon, mint Szerbiában, az autópályák három vagy ennél több a haladási sáv, és a járművek is jobb állapotban vannak. Kiemelte, egyáltalán nem mindegy, hogy az autópályán kettő, három vagy ennél több haladási sáv van, és hogy ott az autók átlagéletkora 5 vagy 15 év.

– A közlekedési és az építési szakértőknek mindenekelőtt arról kellene véleményt formálniuk, hogy változtathatók-e egyáltalán a közúti maximális sebességre vonatkozó előírások. Lehet, hogy megoldást jelentene, ha a maximális sebesség továbbra is 120 km/h maradna, csak egyes útszakaszokon emelnék 130-ra – mondta Okanović

Zorana Mihajlović építési és közlekedési miniszter javasolta a maximális megengedett sebesség növelését az autópályákon. Mint hangsúlyozta, a minisztériumuk már felkérte a belügyminisztériumot, végezzen felmérést, mely útszakaszokon lehetne a 120-ról 130-ra növelni a sebességet. Ő arra számít, hogy az újonnan kiépített szakaszokon ez lehetővé válik.