2024. április 19., péntek
BIRKÓZÁS, JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, TAMPERE

Nagy érmében bízunk

Kilenc év kihagyással a finnországi Tampere ismét világversenyt rendez. 2008-ban felnőtt-Európa-bajnokságot tartottak ott, most pedig junior-világbajnokságot rendeznek, amelyre Szerbia indokolt észszerűséggel csak egy piciny csapatot küldött el, ugyanis nem titok, és a sportághoz értők tudják is, hogy e nemzedék kapcsán űr keletkezett, méltó módon csak a magyarkanizsai Nagy Szebasztián védte eddig a címeres mezt. Nagy az utóbbi nagy versenyeken valahányszor éremközelben volt, s ez várható most is, de nemcsak neki szurkolunk a magyarkanizsaiak közül, hanem Lőrinc Rudolf bírónak is, aki a gyakorlati résszel itt vizsgázik a legmagasabb bírói fokozatra.

A magyar csapat valamelyest nagyobb a szerbiainál, de igazán senkit sem tudunk kiemelni, hacsak nem a válogatottba sérülés után visszatért Érsek Róbertet (96 kg), akinek az éremgyűjteményében van már egy vb-ezüst és egy Eb-bronz.

A szabadfogás páratlan súlycsoportjaival tegnap megkezdődtek a küzdelmek, szerbiai és magyar versenyző nem lépett fel.

A szerbiai csapat, kötöttfogás, 55 kg: Kolompár Szebasztián. 66 kg: Nagy Szebasztián. 84 kg: Petrušić Boris. 96 kg: Ivetić Janko.

A magyar csapat, szabadfogás, 84 kg: Tóth Bendegúz. Női csapat, 48 kg: Réczi Bianka. 55 kg: Dollák Tamara. Kötöttfogás, 55 kg: Kecskeméti Krisztián. 60 kg: Váncza István. 66 kg: Árvai Márk. 74 kg: Gégény Dominik. 84 kg: Kismóni Botond. 96 kg: Érsek Róbert.