2024. április 24., szerda

Építkezések dandárja

Ha annyi turista járna a városban, amennyit Zombor kiszolgálhatna látnivalókkal, aggódva kellene figyelni őket, mert lépten-nyomon építkezésbe botolnának. A városban, annak is a központjában mindenekelőtt. Nem, mintha a falvakban nem lenne látnivaló. Tájházak Kupuszinán, Doroszlón, Csonoplyán, Bezdánban, Monostorszegen, óramúzeum, kovács- és dohánymúzeum, kézimunka-gyűjtemény Telecskán… nem beszélve a folyóvizek és erdők nyújtotta páratlan természeti adottságról, a Felső-Duna Mente kiemelt természeti rezervátumról… Ám, ha az idegen el is vetődik Nyugat-Bácska falvaiba, szállást esetleg még talál is, de ebédelni már csak a kifejezetten turisztikai helyeken tud. Hiába a sok látványosság, fönnáll a veszély, hogy az óriási ütemben elnéptelenedő falvak hamarosan a vadnyugati szellemvárosok mintájára kerülnek az idegenforgalom látókörébe.
ÉPÍTKEZÉSEK
A várost viszont egyre szépítik, csinosítják, nem csupán a turisták örömére. Egyik legjelentősebb építkezés a város szívében történik, ahol a Kosta Trifković teret kötik össze a gyermekkönyvtárral, gyakorlatilag a Szentháromság térrel.

Itt nyílik majd egymásba a két központi tér (Fotó: Fekete J. József)

Itt nyílik majd egymásba a két központi tér (Fotó: Fekete J. József)

A munka befejeztével a kulturális negyed, amibe beletartozik a Városi Könyvtár, a Népszínház, a Városi Múzeum, a Konjović Galéria, a Kortárs Galéria, a Művészetek tere, a Történelmi Levéltár, közvetlenül megközelíthető lesz a főtérről és a sétálóutcáról.
Valamivel távolabb, de még mindig a városmagban, szemben az egykori Hadseregotthonnal – ma üresen kongó épületmonstrummal – légköri csapadékelvezetőt építettek, ami a majdani gépkocsi parkolót szolgálja majd ki.
Napokon belül be kellene fejeződnie a körforgalom munkálatainak a városi közkórház előtt, ahol eddig négy forgalmas utca találkozásánál még villanyrendőr sem állt. A munka végeztével az építők a Belgrád utca és a körút találkozásához vonulnak, ahol az év végéig meg kell épülnie a körforgalomnak. Ezen a helyen ágaznak el az utak Szabadka, Újvidék, Apatin, illetve a városközpont irányába, és itt sincs – a jelenlegi forgalomszabályzás miatt nem is lehet – villanyrendőr. A két új körforgalom lassítja és biztonságosabbá teszi a közlekedést. Hacsak azoknál is nem olyan lesz a forgalmi rend, mint a város eddigi egyetlen körforgalmánál, ahol, szerintem a világon egyedülálló módon, nem a kör belső sávjában haladóknak van előnyük, hanem a kívülről becsatlakozóknak, és ezt mindössze az aszfaltra festett jelek mutatják.
BERUHÁZÁSOK
Annak ellenére, hogy a Sztapári úton két egykori bevásárlóközpont (Zipper, KTC) épülete üresen áll évek óta, az év végéig megamarketet épít a városban az Univerexport cég. Szeptemberre várhatóan elkészül a Capitol Park épületegyüttese, amelyben kiskereskedelmi üzletek kapnak helyet. Elárusítószalont és szervizet tervez építeni a városban a John Deere amerikai mezőgépgyár, konfekciógyárat a bangladesi Pretty Group.

A fölújításra váró belvárosi parkoló (Fotó: Fekete J. József)

A fölújításra váró belvárosi parkoló (Fotó: Fekete J. József)

A városvezetés arra számít, hogy az ipari övezetben végre megépül az olasz Progetti cipőgyár üzemcsarnoka. A városban ez az egyik leginkább várt beruházás, mert a gyár ezzel elköltözne a belvárosban lévő jelenlegi telephelyéről, és jelentősen lecsökkenne a teher- és buszforgalom a Felsőváros helyi közösség és a belváros területén.
Zomborban régtől fogva parkolóhiány van. Az Újszelencse városrészben most építenek egyet, ugyanott egy másikra folyamatban van a közbeszerzés. A központban éppen most újítanak föl egy meglévő parkolót, valamint egy nagyobb kapacitásút is terveznek a körúton, egy korábbi raktár helyén és udvarán.