2024. április 25., csütörtök

Nyugdíjba vonult a rendőrfőnök

Több mint három évtizeden keresztül állt a polgárok szolgálatában

A rendőrségnél eltöltött több mint három évtized után nyugdíjba vonult Dragan Jović, az Észak-bánáti körzet rendőrhivatalának a vezetője. A Tisza menti községek rendőrállomásait is felölelő hivatal eddigi elöljáróját pénteken búcsúztatták el a kollégái.

Jović lapunknak elmondta, hogy pályafutása során mindvégig specifikus munkával foglalkozott, amelynek során rádöbbent, hogy a rendőrök és az orvosok munkájában rengeteg közös vonás található, ugyanis mindkét szakma képviselői az emberek megmentésén fáradoznak.

– Ránk, rendőrökre legtöbben úgy tekintenek, mint az embereket megbüntető szervre, s megfeledkeznek a hivatás emberi oldaláról – magyarázta, s kiemelte, hogy rendőrként és Szerbia állampolgáraként is igyekezett mindenkinek szolgálatában lenni, s úgy véli, hogy nagyrészt sikerült is elérnie ezt az elmúlt három évtized alatt.

A fogadáson Jović hangsúlyozta, hogy nyugdíjba vonulásával lezárja annak a könyvnek az oldalait, amelyet kollégáival együtt írt.

– Ez a könyv tele van rengeteg szép és kevésbé szép eseménnyel, de én arra törekszem, hogy csak a szép dolgokra emlékezzek – mondta, s a rendőrség munkáját követő médiumok képviselőinek is megköszönte, hogy éveken keresztül sikeresen együttműködtek vele. Külön köszönetet mondott a bíróknak, ügyészeknek, valamint a nagykikindai önkormányzat és az Észak-bánáti körzet vezetőjének, hogy felszerelés és járművek adományozásával segítették a rendőrség munkáját. Jovićnak boldog és gondtalan nyugdíjas éveket kívánt Bogoljub Živković, a rendőrség igazgatójának a helyettese és Velimir Bubalov, a Nagykikindai Rendőrhivatal vezetőjének helyettese is.

Dragan Jovićot a közelmúltban Magyarországon is elismerésben részesítették. Néhány hónappal ezelőtt ugyanis Szegeden Kossuth-szablyát adományoztak neki a két ország közötti sokéves sikeres együttműködésben betöltött szerepéért, néhány évvel ezelőtt pedig tiszti tőrt adományozott neki a magyar rendőrség igazgatója.