2024. március 29., péntek

Kreatív szabadidő a tájház udvarán

Kiállítással zárult a Községi Unió hagyományos gyermektábora

Az elmúlt héten negyven gyerek részvételével tartották a XII. Kreatív Szabadidő Tábort Topolyán, melynek idei témája Walt Disney rajzfilmjeinek hősei és a mesék tanulsága volt.

Mintegy negyven kisdiák varázskalapot készít (Herceg Elizabetta felvétele)

Mintegy negyven kisdiák varázskalapot készít (Herceg Elizabetta felvétele)

A táborozók Fekete Edit és Tadić Leonóra óvónők irányításával, különböző kézműves technikák alkalmazásával, használati és dísztárgyakat készítettek. A tábor kézműves foglalkozásain dísztányérok, bábok, kalapok kerültek ki a gyerekek kezei közül, a szombati ünnepélyes záróalkalomra szóló meghívókat is a gyerekek készítették. A csoportmunkákon a rajzkészség, a kreativitás fejlesztése volt az elsődleges cél. A kézműveskedés mellett körjátékra, táncra, szórakozásra is jutott idő. A foglalkozásvezető tanítónők és óvónők gondoskodtak róla, hogy tartalmasan töltsék az időt a gyerekek a tájház udvarán. Meghatározó szerepet játszott ezúttal is a tábori munka vezetése során Kovács Hargita animátor és Kurcinák Melissza osztálytanító is. Ők iktatták programba a tábornak keretet nyújtó, csoportmunkát megkövetelő, csapatépítő, nyomozásra serkentő játékot, amely különösen kedves a gyerekeknek. A két foglalkozásvezető koordinálásával egy egész héten át tartó, Disney-rajzfilmhősökre épülő keretmese is kibontakozott a vetélkedősorozatnak köszönhetően. Kurcinák Melissza az elmúlt 12 évben valamennyi kreatív táborban részt vett, először gyerekként, majd kisegítőként, s most, néhány éve már pedagógusként. A sok szép munka és a közös nyári élmény mellett a folytonosság is a tábor jellegzetessége, hiszen több fiatal, akik a korábbi években táborlakók voltak, most kisegítőként jelentek meg a foglalkozásokon.

Boros Dénes, a Községi Unió titkára, a tábor egyik szervezője elmondta, hogy a szülők részéről is nagy az igény erre a táborra, hiszen szeretik, ha biztonságban vannak a gyerekeik, hasznosan töltik el az időt, és nem unatkoznak otthon.

Szombaton a zárórendezvényen a tájház udvarán kiállították az elkészített munkákat, a résztvevők és támogatók emléklapot kaptak, majd a táborbontás után az elkészített tárgyakat mindenki hazavihette.