2024. április 20., szombat
PÉTERRÉVE

Acélkereszt került a Szent Imre plébániatemplomra

Kedden délelőtt keresztet állítottak a Szent Imre plébániatemplomra Péterrévén. A torony nélküli, mintegy 1500 lelket számláló egyházközösség templomának a péterrévei származású, Bécsben élő Szabó Sándor és barátja, az ugyancsak Bécsben élő, zasavicai származású Milenko Vuković adományozta az acélból készült, éjjel is világító keresztet.

– Már régóta így, kereszt nélkül állt a templomunk. Én itt voltam elsőáldozó, bérmálkozó, itt is kereszteltek meg. A templom kereszt nélkül nem az igazi, a tájékozódást sem segíti az idegennek, ezért gondoltam, hogy adományként elkészítek egy keresztet. A költségek és a munkálatok egy részéből Milenko barátom is kivette a részét – mondta Szabó Sándor.
Baranyi László plébános örömmel vette a felajánlást, megáldotta a keresztet, amit Kulcsár Imre villanyszerelő és Erdélyi Attila bádogos, valamint Fekete Róbert és Barta Attila tegnap föl is helyeztek a templom tetejére. A plébános szerint a Szent Imre templomra további felújítások várnak – szigetelni kellene, külső burkolat- és nyílászáró-cserére is szükség lenne, meg kell javítani a tetőszerkezetet és fel kell újítani a hittantermet –, de ezekre egyelőre nincs pénz.