2024. április 19., péntek

Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima, Budimpešta

Veličanstvena organizacija, sjajni nastupi

U Budimpešti je završeno Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima 2017. koje sa pravom možemo nazvati najboljim događajem svih vremena.

Organizatori su odabrali najbolje sportske objekte, izgrađeni objekti su jedinsvteni ove vrste na celom svetu, nikakve greške nije bilo u organizaciji, domaća atmosfera u publici je bila svuda a takmičari - uključujući i Mađare - su opravdali sva očekivanja dobrim rezultatima.
Za vikend smo očekivali da izabranici Mađarskog vaterpolo tima osvoje zlatnu medalju ali nažalost, Hrvati su se pokazali prejaki za njih, tako da je Mađarska osvojila srebrnu medalju, dok je Svetski šampion Srbija uzela bronzu.
Nije bilo mesta za tugu, jer se Mađarska himna ipak čula u nedelju u Dunav Areni, jer je Katinka Hosu stigla prva u trci na 400 metara mešovitim stilom, što je bila kulminacija fantastičnog nastupa mađarskog tima. Katinki je ovo četvrto zlato na Svetskim prvenstvima i polako možemo reći da, ako je Tamaš Darnji bio kralj mešovitog stila, onda je Katinka kraljica istog. Dodaćemo i to da je Katinka za dlaku ispustila zlato na 200 metara leđno, da je Kristof Milak osvojio srebrnu medalju na 100 metara leptir stilom, te da se David Verasto oporavio nakon Rija i osvojio srebro na 400 metara mešovito.