2024. április 23., kedd

Kishomok élni akar

Szombaton tartották Kishomok falunapját, így a mintegy százhúsz lakost számláló közösség megháromszorozódott. Legalábbis a becslések szerint háromszázra tehető azoknak a száma, akik aznap megjelentek a közösségi téren, hogy ünnepeljenek.

A szokásokhoz híven az idén is szentmisével kezdődött a falunapi rendezvény, majd a művelődési műsorban felléptek a helybeli gyerekek és a martonosi műkedvelők. Az ének- és zeneszó mellett elmaradhatatlan a finom étel, é ebből sem volt hiány Kishomokon, ahol méltán állítható, hogy világbajnok birkapaprikást főznek.

A falunapon Horváth Gergely, a martonosi helyi közösség elnöke három olyan helybelinek, Szécsi Vilmosnak, Szabó Győzőnek és Sors Endrének adott át elismerő oklevelet, akik az elmúlt évek/évtizedek során sokat tettek e kicsinyke település megmaradásáért.

A leleményesség határtalan ezen a maroknyi kis településen, színpadként egy teherautó platója szolgált, az emberek pedig egy csapatba verődve ünnepelték azt, hogy a falujuk él.

Délután páros röplabdatornát rendeztek, amelyre nyolc csapat nevezett. A napot mulatozás zárta, amit a Szécsi-lakban tartottak meg.