2024. április 26., péntek

Művészetek udvara

Folytatódik az Anna-napok rendezvénysorozat – Főzőverseny, bál, búcsúfia-keresés, hangversenyek Kishegyesen

A szerdai Anna-napi szentmise után csütörtökön egy összművészeti történéssel folytatódott az Anna-napok rendezvénysorozat. A Pöndöl vendéglő kerthelyisége egy délután erejéig Művészetek udvarává változott, a helyi Szó-Beszéd szerkesztőségének szervezésében.

Szabó Árpád megnyitja a kishegyesi fiatal művészek kiállítását

Szabó Árpád megnyitja a kishegyesi fiatal művészek kiállítását

Elsőként négy fiatal kishegyesi képzőművész: Becskei Anikó, Kormos Kinga, Janó Blanka és Vass Szabolcs tárlatát nyitotta meg Szabó Árpád, a Szó-Beszéd egyik szerkesztője. A megnyitón fellépett Dudás Virág Ervin kishegyesi hegedűvirtuóz és Ábrahám Máté szabadkai csellóművész. A megnyitót egy kerekasztal-beszélgetés követte, amelyen a Szó-Beszéd szerkesztősége bemutatta a lapot, és annak a jelenéről és jövőjéről beszélgetett a közönséggel. A fiatalabb generációk számára eközben kézműves-foglalkozás zajlott: Csabai Zsuzsannával gyöngyfűzés Kollár Ilonával pedig csuhézás. A kerekasztal-beszélgetést követően fellépett a Szajkó énekcsoport és két fiatal szavaló, majd táncház kezdődött a Fokos zenekarral a fiatalabbak számára.

Pénteken Kishegyes  és Topolya öregfiúinak kézilabda-találkozójával folytatódott a program, 19 órától pedig a színházteremben a szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület drámacsoportja mutatta be Marc Camoletti: Leszállás Párizsban című bohózatát. Szombaton 10 órától a labdarúgópályán kecskepaprikás-főző verseny kezdődik a Kecsketenyésztők Községi Egyesületének szervezésében. A nyugdíjasbál a nyugdíjasok otthonában 14 órakor kezdődik, majd 16 órától búcsúfiakeresés a női fórum székházában, a Nők Kishegyesi Fórumának szervezésében, 19 órakor pedig borkóstoló a Dombos pincében. A szervezők 15 pincészet 50 különböző borával várják a borok kedvelőit. 21 órakor Garden party a Story kávézóban Dj Morning Indiannal és Dj Alennal. Vasárnap 10 órakor ünnepi szentmise a Szent Anna-templomban, amelyet lovas felvonulás követ. Délben Anna-napi sokadalom kezdődik a kopjafánál, 16 órakor Anna-napi hangversenyre kerül sor a templomban, ezt fél 6-tól pedig a Szabadkai Fúvószenekar fellépése következik a színház előtti téren. Bangó Margit 20 órától lép fel a Sógor Exclusive-ben, amit retro party követ Dj Bobóval, 21 órától Elementary rockkoncert kezdődik a Story kávézó udvarában.