2024. március 29., péntek

Meghatározó időszak Doroszló számára

Lakossági fórum a helyi közösségi választásokról

Augusztus 13-án helyi közösségi választásokat tartanak Doroszlón. A témában A Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezete július 28-án tartott lakossági fórumot, amelynek vendége volt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

A népes hallgatóságot Pelt Ilona helyi jelölt, a VMSZ körzeti szervezetének elnöke köszöntötte, aki a választásokon való részvétel egységességének fontosságáról beszélt, és ismertette az elmúlt időszak eredményeit, többek között a regionális vízvezeték Doroszló–Sztapár közötti szakaszának kiépítését, a falugondnoki szolgálat eszmei és tevőleges értékét. Továbbá a Prosperitati Alapítvány pályázatait, amelyeken a doroszlóiak kiemelkedő eredményekkel vettek részt, a három körben összesen 81 helyi nyertes pályázat van, ez nem kevesebb, mint 47 millió dinárt jelent különböző nagy horderejű projektumok finanszírozására. Elmondta, a Doroszló–Szentkút egyházmegyei kegyhely további fejlesztési, építkezési munkálataira 311 millió dináros támogatást folyósítottak, a Bethlen Gábor Alap támogatásának köszönhetően, az MNT közreműködésével EU-komform játszótereket kapnak a magyar nyelvű óvodák, így a doroszlói is. Szólt a helyi civil szervezetek részére folyósított anyagi segítségről, amely szintén a Bethlen Gábor Alapból valósulhatott meg.
– Ami Doroszlón fog történni, nemcsak Doroszló számára fontos, hanem az egész vajdasági magyar közösség szempontjából is. Az egész történet azon áll vagy bukik, hogy a helyiek mit fognak beleadni ebbe a történetbe. Az eredmény határozza majd meg, hogy Doroszlón mi fog történni az elkövetkező négy évben – hangsúlyozta Pásztor István.
Végezetül Pelt Ilona ismertette a jelöltek személyét, Gellér Magdolnát, Mészáros Lászlót, Komáromi Józsefet, Kocsis Attilát, Lennert Tímeát, Kovács Katona Ákost, Dékány Józsefet, Kovács Gézát és jómagát, Pelt Ilonát.