2024. április 25., csütörtök

Öt mentőautó Koreától

Az adomány a migránsok útvonalán fekvő szerbiai települések egészségügyi intézményeibe kerül

A Koreai Köztársaság öt mentőautót ajándékozott Szerbiának. Az adomány értéke 285 ezer amerikai dollár – nyilatkozta Zoran Đorđević munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai miniszter, majd hozzátette, hogy Szerbia és a Koreai Köztársaság februárban összesen 500 ezer dollár értékben írt alá támogatási szerződést. A mentőautókat Mitrovica, Szabadka, Šid, Vranje és Belgrád kapja.

Fotó: Beta

Fotó: Beta

Korea akkor nyújt segítséget Szerbiának, amikor az országnak a leginkább szüksége van rá – emelte ki Đorđević, aki szerint a Szerbiát terhelő legsúlyosabb problémák egyike mindenféleképpen a migránsválság. Szerbia a jövőben is gondoskodik a területén tartózkodó migránsokról – nyomatékosította Đorđević.

Az ünnepélyes átadáson Belgrádban Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter is jelen volt és elmondta, hogy az az öt település kapja az adományt, amely a migránsok útvonalán helyezkedik el, és hozzátette, büszke, hogy mennyi mindent megtesznek a migránsokért az egészségügyben dolgozók.

Ju Dae Jong, a Koreai Köztársaság szerbiai nagykövete kifejezte meglepetését, hogy Szerbia ennyire elkötelezetten kezeli a migránsválságot. A válság kezelésében Szerbia a jövőben is számíthat a Koreai Köztársaság segítségére – tette hozzá.