2024. április 23., kedd

Forgalomkorlátozások városszerte

A Távfűtő Művek sajtószolgálata korábban közölte, hogy munkásaik a Vasút utca 25. alatti épületében a fűtési rendszer csatlakoztatását végzik. A munkálatok miatt az egyébként is túlzsúfolt utca egyik forgalmi sávját lezárták. A forgalomkorlátozás itt augusztus 4-éig lesz érvényben. A Távfűtő Művekből a polgárok megértését kérik ezek miatt a munkálatok miatt is, akárcsak a többi, városszerte végzett, leginkább hálózatrekonstrukciós építkezések miatt.

A Felszabadulás sugárúton jelenleg a Stadion és a Futaki piac közti szakasz bal oldala van feltúrva, tilos a kerékpárforgalom (Szeli Balázs felvétele)

A Felszabadulás sugárúton jelenleg a Stadion és a Futaki piac közti szakasz bal oldala van feltúrva, tilos a kerékpárforgalom (Szeli Balázs felvétele)

A Felszabadulás sugárút mentén az Albert Thomas és a Papp Pál utca közötti szakaszon cserélik a föld alatti, melegvíz-vezetékeket. Ezek a munkálatok a terv szerint augusztus végéig fognak tartani. Itt a járdarészt lezárták, a kerékpárforgalom is tilos a sugárút bal oldalán.

A Vásár utcában a 2-es és az 56-os számok előtt ásták fel az úttestet, az 5-ös busz kerülőúton közlekedik. A munkálatokat ezen az utcaszakaszon a terv szerint augusztus 24-éig befejezik. A Limán városrészben a Lázár cár sugárúton a 69. és a 71. alatti épületek bejárata közötti szakaszon végeznek hálózatrekonstrukciós munkálatokat, augusztus 17-éig.

Az Almási templom környékén teljes forgalomkorlátozás van érvényben. Az Almási és a Pavle Stamatović utca bizonyos részeit lezárták, a bejelentés szerint szeptember 1-éig nem közlekedhetünk errefelé gépkocsival. A gyalogosjárdák járhatók ugyan, de helyenként deszkahidak hidalják át az árkokat, úgyhogy kerékpárral nehézkes az elhaladás.

Az Újtelepen a Stepa vajda sugárúton, a Bata Brkić utca kereszteződése és a sugárút 137. száma közötti szakaszán július 4-én kezdődtek meg a rekonstrukciós munkálatok. Augusztus 11-étől lehet majd a megszokott módon közlekedni gépkocsival ezen a részen.

A Masáryk utcát még június végén feltúrták, teljes forgalomkorlátozást vezettek be, de a gyalogjárdák járhatók. Az ide nyíló Arsa Teodorović utcát is lezárták a gépjárműforgalom előtt. A Toplana bejelentése szerint a munkálatokat holnapután befejezik, de a helyszín megtekintése után egyértelművé válik, hogy ezt a két utcát még huzamosabb ideig nem fogják megnyitni.

A Toplana tehát megértésre szólít fel, emlékeztetik a polgárokat arra, hogy a hálózatfelújítás mindenekelőtt a fogyasztók érdekében történik, és hogy a felújított vezetékrendszernek köszönhetően a télen sokkal színvonalasabb fűtési szolgáltatásra számíthatunk majd, mint korábban.