2024. március 29., péntek

Cserkészek a tóparton

Vasárnap zárult a topolyai Petőfi Sándor-cserkészcsapat idei nagytábora, melyet ezúttal helyben, a topolyai tóparton tartottak meg. A tóparti Művésztelep körüli sátortábor 70 fős volt.

– Hat éve vagyok cserkész, és mondhatom, hogy ez volt az egyik legjobb táborom. Nem volt unatkozás, jók voltak a programok. A keretmese egy indián történet volt, ehhez be is öltöztünk. A legfontosabb, amit megtanultak, a rend és a fegyelem, naponta több alkalommal is volt sorakozó, de arra is figyelmet fordítottunk, hogy hogyan kell beszélni, a másikat elfogadni. A nagyobbak túlélőtúrán is voltak biciklivel, egészen Horgosig kerékpároztak, itt a legfontosabb, amit megtanultak, a kitartás volt. Cserkészdalokat, cserkészjátékokat, és sok hasznos dolgot tanultunk meg. A kenuzás is a programban szerepelt, egy nap kirándultunk a Petroland akvaparkba, ez is nagy élmény volt.

Vasárnap délután akadálypálya várt a gyerekekre, este a záró tábortűzre a szülőket is meghívtuk, a gyerekek pedig kis műsorral készültek – foglalta össze a nagytábor programját Bábi Orsolya, a cserkésztábor törzstisztje és programfelelőse.