2024. április 18., csütörtök
DUŽIJANCA 2017

Ügetőverseny a lóversenypályán

Néhány év szünet után kerül ismét megrendezésre az az ügetőverseny, melyet a hétvégén tartanak a Dužijanca Aratóünnepség keretében a városi lóversenypályán Dužijanca 2017 elnevezéssel. A kétnapos versenyre eddig több mint negyvenöt lovat neveztek be. A rendezvény szombaton 15 órakor veszi kezdetét, és fél négytől minden fél órában indul egy-egy újabb verseny, melyet a 18.30-kor kezdődő kettes fogathajtó verseny zár, majd vasárnap 15 órától egészen estig tartanak a versenyek, melyek közül a Dužijanca 2017 versenyszám lesz a legizgalmasabb.

Miodrag Zagorac, a Bácska Lovas Klub elnöke elmondta, a vasárnapi program 14 órakor ünnepi felvonulással veszi kezdetét, majd az első versenyre 15 órakor kerül sor, mely az Albe Tumbas Loketić emlékfutam nevet viseli, amit a Szerbia–Szlovénia baráti duál verseny követ. A szervezők nagy számú vendégre számítanak.

A Dužijanca 2017 döntőjére vasárnap 19 órakor kerül sor, melyet két kvalifikációs verseny előz meg. Az 1600 méteres fő versenyszám autóstarttal indul.

Goran Zolnaji, aki a tavalyi Dužijanca 2016 győztese volt, még hozzátette, ezt a futamot még a régi Jugoszláviában tartották meg, így akik ezzel a sporttal foglalkoznak, mindenképpen presztízsként élik meg, hogy részt vehetnek egy ilyen versenyen.

– Tavaly sikerült győzelmet aratnom, mindannyian a maximumot adtuk, és megszereztük az első helyet. Sajnos az idén néhány kiváló versenylovunk nem tud indulni a vasárnapi versenyen, ugyanakkor itt lesz néhány ígéretes fiatal jószág, amelyekben nagy lehetőségek rejlenek, úgyhogy meglátjuk, mit hoz a vasárnap – mondta a tavalyi év győztes fogatának hajtója.